„Prarasta tiek technikos, kad visiškai sukomplektuotum brigadą.“ Rusai patyrė didžiausią strateginį pralaimėjimą prie Dniepro  ()

Rusijos koviniai daliniai patyrė žiaurių nuostolių Dniepro placdarme.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjus devyniasdešimčiai dienų po drąsios, o kai kas sako, kad kvailos operacijos per vieną iš pagrindinių Europos vandens kelių, Ukrainos jūrų pėstininkai vis dar ten tebėra. Dabar, praėjus daugiau nei trims mėnesiams, pažvelgus į mūšio žemėlapį, atrodo, kad Ukrainos puolimo per Dniepro upę veiksmai sustojo, tačiau vietoje kasdien vyksta negailestingi mūšiai, praneša „Kyiv Post“.

Remiantis abiejų pusių pranešimais, Ukrainos jūrų pėstininkai yra giliai įsitvirtinę ir, remiami daugybės smogiamųjų bepiločių lėktuvų, tvirtai laiko teritoriją, pirmą kartą užimtą spalio viduryje.

Pasak daugelio nepriklausomų stebėtojų, kad ir ką bandytų daryti Rusijos pajėgos, joms nepavyko išstumti ukrainiečių, kurie „dar bus ten po kelių savaičių ir mėnesių“.

Dabar daugėja įrodymų, kad Rusijos pajėgos patyrė tokius didelius nuostolius, kad kai kurie kariai, kaip pranešama, atsisako pulti. Daugelio Ukrainos ir Rusijos šaltinių teigimu, Maskvos bandymai sunaikinti placdarmą, panaudojant dideles antžemines atakas, praktiškai sustojo.

Vienas iš rodiklių, apie kurį pirmoji pranešė nepriklausoma naujienų agentūra UNIAN, buvo tas, kad dėl ukrainiečių bepiločių lėktuvų ir budinčios artilerijos judėjimas tankiais pušynais ir purvinais keliais, kertančiais žemumą aplink kairiojo kranto Krynkų kaimą ir Ukrainos jūrų pėstininkų pozicijas, tapo pernelyg pavojingas.

 

Natalija Humeniuk, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų jungtinės vadovybės „Jug“ spaudos sekretorė, sausio 14 d. duodama interviu televizijos naujienoms tvirtino, kad Rusijos nuostoliai, kuriuos Kremlius, regis, laikė nereikalingais šturmo daliniais, buvo tokie kruvini, kad geriau apmokyti ir aprūpinti desantininkai ir jūrų pėstininkai atsakė komandoms tęsti atakas.

 

Tyrimų grupė „Oryx“, kuri vertina ir kataloguoja abiejų pusių įrangos ir personalo nuostolius, patirtus nuo Rusijos įsiveržimo į Ukrainą, sausio 12 d. paskelbė analizę, susijusią su Rusijos pajėgomis, kovojančiomis Chersono ir Krynkų sektoriuje. Remiantis jos duomenimis, Maskvos pajėgos kovose placdarme ir aplink jį neteko mažiausiai 20 tankų, daugiau kaip 60 šarvuočių ir daugiau kaip 25 artilerijos sistemų. Tai apytiksliai atitinka visą sunkiąją ginkluotę, kurią turi visiškai sukomplektuota Rusijos motorizuotųjų šaulių brigada.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(0)
(50)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: