„Tai paskutinis įspėjimas.“ Smūgis Maskvai. Turkija pradeda Rusijos blokadą  ()

Buvęs Rusijos prekybos centras – Turkija, kuri nesigėdijo pasipelnyti iš karo, padvigubino prekybos su rusais apyvartą. Viena ranka Turkija padėjo Ukrainai, o kita pasirašė sutartis su Maskva.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau nuo 2024 metų pradžios Turkijos bankai blokuoja mokėjimus iš Rusijos, rašo „Ekonomim“. Prekybos mokėjimų srautai praktiškai sustojo. Dabar turkai iš rusų nepriima nei rublių, nei lirų.

Kai kurie bankai atšaukė jau patvirtintas operacijas, motyvuodami tuo, kad sandoriai buvo susiję su „draudžiamomis prekėmis“.

Dabar rusai negali mokėti nei Turkijos chemijos įmonėms, nei automobilių dalių gamykloms, o drabužių ir avalynės gamintojai taip pat yra blokuojami.

Situacija pasikeitė po to, kai JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas atvyko į Turkiją. Vizito metu jis su Turkijos užsienio reikalų ministru Hakanu Fidanu aptarė „sankcijas ir eksporto kontrolę“, taip pat apie jų vengimą.

 

Praėjusių metų lapkričio pabaigoje į Ankarą išskrido JAV iždo sekretoriaus pavaduotojas Wally Adeyemo, atsakingas už sankcijų politikos stebėjimą. „Bloomberg“ praneša, kad būtent tada Adeyemo pateikė „paskutinį įspėjimą“ Turkijos įmonėms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(289)
(17)
(272)

Komentarai ()