„To dar nėra buvę pasaulyje. Situacija kaip 1943 m.“  ()

Karo ekspertas paaiškino, kas šiuo metu vyksta fronte.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato vadovas Kyrylo Budanovas pareiškė, kad šiuo metu nei viena, nei kita pusė negali vykdyti puolamųjų operacijų. Žvalgybos vadovo žodžius televizijos kanalo „Priamij“ eteryje paaiškino Rusijos ir Ukrainos karo veteranas, buvęs bataliono „Aidar“ kuopos vadas Jevgenijus Dikij.

Budanovas turėjo omenyje, kad dabar neįmanoma surengti tokių puolamųjų operacijų, kokias amerikiečiai vykdė Irake arba rusai pirmosiomis vadinamosios „specialiosios karinės operacijos“ savaitėmis, kai didelės kolonos su šarvuočiais juda dideliais atstumais. Tačiau tai nereiškia, kad mes nepuolame, ir kad rusai nepuola. Tiesiog dabar puolimas atrodo visiškai kitaip. Tai įnirtingi mūšiai dėl kiekvieno miško ploto, o kartais net dėl atskiro pastato, kaip, pavyzdžiui, Avdijivkos pramoninėje zonoje“, - aiškino karo analitikas.

Tokius puolimus vienu metu vykdo didelės pajėgos, kurios yra suskirstytos į nedideles grupes. Ir ukrainiečiai, ir rusai dabar žygiuoja būriais, daugiausiai kuopomis, o karo pradžioje žygiavo divizionais. Tačiau dalyvaujančių vyrų ir technikos skaičius yra visiškai panašus. „Faktiškai žengia divizionai, kurie yra išsibarstę, išsisklaidę po būrius. Tai tikrai yra kažkas tokio, ko pasaulyje dar nebuvo. Tai visiškai naujos sąlygos mūšio lauke. Būtent tai ir turėjo omenyje Budanovas, o ne tai, kad viskas stovi ir niekas nejuda į priekį“, - pabrėžė Dikij.

 

Karo analitikas taip pat sakė, kad per mažiau nei dvejus metus viskas pasikeitė ir šiandieninę situaciją galima lyginti su 1943 m.: karas vyksta visu pajėgumu, abi pusės ne tik dalyvauja kare, bet ir stengiasi iš visų jėgų, mobilizuoja galimus išteklius, ir niekas neturi iliuzijų, kad jis greitai baigsis. Be to, tarp pusių egzistuoja apytikrė pusiausvyra, tačiau ji yra ne statiška, kaip Pirmojo pasaulinio karo metais, o dinamiška, kaip Antrojo pasaulinio karo metais.

„Tai reiškia, kad abi pusės dabar turi maždaug vienodas jėgas. Švytuoklė po truputį svyruoja pirmyn ir atgal. Ir kitiems metams bus aišku, kas laimi, nes šiuo metu tai visiškai neaišku“, - sakė Dikij.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(100)
(12)
(88)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: