Rusija ruošia atsaką NATO. Maskva taps „taikos balandžiu“  ()

Pagrindinį vaidmenį atliks Rusijos užsienio reikalų ministerija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Informacinis puolimas ir dabartinės agresyvios retorikos sušvelninimas – toks yra Kremliaus planas būsimiems NATO manevrams. Maskva pratybas pristatys kaip „didžiąją provokaciją“ prieš Rusiją. NATO pratybos mobilizuos 90 tūkst. karių iš 31 šalies. Šiais manevrais siekiama „pademonstruoti transatlantinę sąjungininkų vienybę“.

Karo studijų instituto (ISW) analitikai neabejoja – Rusija ruošia atsaką į NATO žingsnį. Kitą savaitę prasidėsiančios pratybos „Steadfest Defender 2024“ laikomos didžiausiomis nuo Šaltojo karo laikų.

Pagal neoficialią Kremliaus strategiją, Maskva bus „taikos balandžiu“, o jos varžovė – nuožmiu priešininku, galinčiu pulti. Putino režimas, anot ISW, nutols nuo agresyvios retorikos, nukreiptos į Baltijos šalis ir kitas kaimynines tautas.

Pagrindinį vaidmenį atliks Rusijos užsienio reikalų ministerija. Jau rugsėjį Sergejaus Lavrovo vadovaujama ministerija perspėjo dėl Rusijos „jėgos demonstravimo prie vartų“. Ministerija laikėsi ir laikosi pozicijos, kad įtampą tarp pusių deeskaluoti siekia būtent Maskva. Kremliaus geros valios gestas buvo perkelti savo karinius manevrus giliau į šalį. Tuo tarpu NATO pratybos vyks tiesiai po nosimi rusams.

 

„ISW vis dar teigia, kad Putinas 2022 m. įsiveržė į Ukrainą ne tam, kad apgintų Rusiją nuo neegzistuojančios NATO grėsmės, o norėdamas susilpninti ir galiausiai sunaikinti NATO – ir jis vis dar siekia šio tikslo“, – sakoma pranešime.

Dideli NATO manevrai mobilizuos 90 tūkst. karių iš 31 šalies. Pratybose dalyvaus ir Švedijos atstovai. Šalis vis dar laukia oficialaus Vengrijos ir Turkijos sutikimo prisijungti prie Aljanso. Operacijos tikslas – „pademonstruoti transatlantinę vienybę, jėgą ir gebėjimą greitai dislokuoti pajėgas per tūkstančius kilometrų“, rašoma pareiškime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(88)
(8)
(80)

Komentarai ()

Susijusios žymos: