„Krynkuose yra pragaras.“ Tai buvo jo paskutinė žinutė. Kas nutiko „Mozei“ (Video)  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos parodė Rusijos okupanto ir tinklaraštininko Mozės likvidavimo vaizdo įrašą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per kautynes ​​kairiajame Dniepro krante Chersono srityje Ukrainos gynybos pajėgos likvidavo rusų okupantą ir propagandistą su šaukiniu „Mozė“, kuris buvo rusiško drono operatorius. Apie tai sausio 19 d. buvo pranešta jo paties „Telegram“ kanale.

Sausio 18 dieną okupantas „Mozė“ parašė iš Krynkų. Jis pripažino, kad „Krynkuose yra pragaras“. Ši žinutė išsiųsta sausio 18 d., apie 21.00 val. O jau sausio 19 d., apie 2.00 val., „Telegram“ kanale pasirodė įrašas, kuriame okupanto žmona pranešė, kad „Mozė“ mirė.

„Rašo Eduardo („Mozės“) žmona. Labai liūdna žinia. 2024 m. sausio 19 d. „Mozė“ mirė“, – sakoma pranešime.

Į šiuos pranešimus savo „Telegram“ kanale sureagavo Ukrainos karo žurnalistas, „1+1“ korespondentas Andrijus Caplijenka. Jis paskelbė rusų okupantų susirašinėjimo ekrano kopiją, kuri patvirtina, kad dronas atakavo bazę ir teigiama, kad žuvo ne vienintelis „Mozė“.

 

„Mozės“ likvidavimo vaizdo įrašą „Telegram“ paskelbė Ukrainos parlamento deputatas Oleksijus Hončarenka. Filmuotoje medžiagoje matyti, kad okupantai buvo apsigyvenę pirmame užgrobto dviejų aukštų gyvenamojo namo aukšte. Prieš įvykstant sprogimui, į jau apgadintos patalpos angą matomas įskrendantis dronas-kamikadzė.

 

Kitame vaizdo įraše, kurį soc. tinkle „X“ paskelbė savanoris ir tinklaraštininkas Serhijus Sternenko, rodoma, kad prieš pat sprogimą į namą įžengė du okupantai.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(97)
(0)
(97)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: