Nepagailėjo raketos „Patriot“. JAV generolas skelbia, kaip Ukraina nukalė lėktuvą A-50  ()

Buvęs JAV armijos Europoje vadas Benas Hodgesas pažymėjo, kad Ukrainai reikia nuosavo lėktuvo A-50 analogo, kuris padėtų naikintuvams F-16 dirbti prieš Rusijos taikinius.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-01-23 Nepagailėjo raketos „Patriot“. JAV generolas skelbia, kaip Ukraina nukalė lėktuvą A-50  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė garsėja savo įgūdžiais ir rizikavo panaudoti oro gynybos raketas „Patriot“, kad numuštų Rusijos radiolokacinį žvalgybinį lėktuvą A-50 virš Azovo jūros. Tokie „mainai“ rodo, kad Rusijos Federacija antraisiais karo metais neįgijo dominavimo ore. Tuo tarpu Ukraina sustiprės, kai gaus F-16 naikintuvų eskadrilę, bet ir tai nėra gerai.

Buvęs JAV kariuomenės Europoje vadas generolas Benas Hodgesas interviu portalui „Amerikos balsas“ išsakė savo vertinimą apie Ukrainos karą.

Anot generolo, Ukraina turi visas teises smogti į kiekvieną Rusijos okupuotos teritorijos milimetrą – lėktuvus, pavyzdžiui, lėktuvus A-50, ypač virš Azovo jūros. Ginkluotosios pajėgos tokią galimybę gaus po F-16 lėktuvų, kurie netrukus atvyks į Ukrainą, pristatymo.

Hodgesas pabrėžė, kad A-50 yra sunkus taikinys, nes gali aptikti ginklus, galinčius į jį pataikyti. Anot generolo, Ukrainos ginkluotosios pajėgos šiam tikslui tikrai galėjo panaudoti oro gynybos raketą „Patriot“ ir šiam tikslui instaliaciją priartino prie fronto linijos. Po to jie padarė sėkmingus „mainus“ – paleido „Patriot“ raketą ir numušė vertingą Rusijos ginkluotųjų pajėgų lėktuvą.

 

„Žinote ką, vienos „Patriot“ raketos pakeitimas į A-50 yra labai geras sandoris“.

Specialioji ginkluotųjų pajėgų operacija prieš Rusijos ginkluotųjų pajėgų lėktuvus A-50 ir Il-22 įrodo tris dalykus, įsitikinęs generolas:

  • Rusija niekada neįgijo pranašumo ore.
  • Ukrainos oro gynybos pajėgų gebėjimas „išgauti kuo daugiau“ iš pateiktų ginklų.
  • A-50 praradimas sumažina Rusijos aviacijos pajėgumus.

Tačiau Hodgesas pripažino, kad ukrainiečiams reikia ir A-50 analogo, kai ginkluotosios pajėgos gauna naikintuvus F-16.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(153)
(4)
(149)

Komentarai ()