„Ukraina turi nepanaudotą 400 000 profesionalų armiją.“ Netikėta žinia. Kas nutiko  ()

Romanas Svitanas skelbia apie profesionaliąją kariuomenę, kurią turi Ukraina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kol Rusija egzistuos dabartiniu pavidalu, ją laikys išoriniai karai ir ekspansija, nes kitaip imperijos negali išgyventi. Kai tik Rusija sustos arba gaus smūgį į nosį, ji iš karto žlugs, nes ją išardys vidinės išcentrinės jėgos. Šiame kontekste tampa aišku, kad ukrainiečiams tikrai teks dar dešimt metų kovoti įvairiais lygiais ir skirtingu intensyvumu.

Tokią nuomonę Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo pulkininkas Romanas Svitanas išsakė interviu Jevgenijai Kutnovai, kurį galima peržiūrėti „YouTube“ kanale „Now“.

„Mes jau dešimt metų kariaujame. Nuo 2014 m. vyksta įvairaus intensyvumo karas. 2014-2015 m. yra vieno intensyvumo, 2016-2022 m. – antrojo, o nuo 2022 m. – trečiojo. Intensyvumas keičiasi, bet mūsų kariuomenė turėtų būti karinės būklės dar dešimt metų“, – sakė karo analitikas. – „Svarbiausia, kad visuomenė neturėtų būti tiesiogiai įtraukta į šį karą, to daryti nereikia. Turime pakankamai profesionalių žmonių.“

Pasak Svitano, Ukraina turi apie 400 000 profesionalių kariškių, būtent tiek jų yra, remiantis duomenimis. Tačiau jie buvo „ištampyti“ į skirtingas žinybas tuo metu, kai yra gyvybiškai svarbūs Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.

 

„Šiuos žmones reikia grąžinti į kariuomenę, ir Ukrainos visuomenei nekils jokių problemų, jei kariausime dar dešimt metų. Profesionali kariuomenė su tuo susidoros. Jei visuomenę rengsime karui, kils didelė problema. Pirmiausia 99 žmonės iš 100 negalės kariauti, jie paprasčiausiai mirs arba, neduok Dieve, dėl nesugebėjimo kariauti žus profesionalai“, – aiškino Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pulkininkas.

 

Svitanas taip pat pažymėjo, kad Ukrainos vyriausybė dar nepriėmė sprendimų dėl profesionalios kariuomenės kūrimo, nes tam būtina atverti sienas. Daug kariškių išvyko vien dėl to, kad bijo patekti į kariuomenę, nes kariuomenės gretose yra daug mėgėjų.

„Kol mūsų valdžia neturi tokio supratimo, o prieš akis dar dešimt metų kovos, tol mes niekur iš jos nesitrauksime. Mes turėsime kovoti. Tik klausimas, kas tai darys: visuomenė, t. y. mėgėjų kariuomenė, ar profesionali kariuomenė, kuri tai darys geru lygiu“, – reziumavo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(110)
(13)
(97)

Komentarai ()

Susijusios žymos: