Jūrinis tankas ar sausumos karinis laivas? Pastebėtas naujas Rusijos „frankenšteinas“ (Video)  ()

Rusija gali kartoti, kad jai ginklų netrūksta, bet į kovas fronte siunčiami iš kelių skirtingų ginklų suklijuoti „frankenšteinai“. Anksčiau jūriniai ginklai buvo montuojami ant MT-LB platformų, dabar panašaus papildymo sulaukė T-80 tanko bazė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

RBU-6000 - tai sovietinis jūrinis raketų paleidimo įrenginys, pradėjęs tarnybą apie 1960-1961 metus. Šią sistemą sudaro 12 raketų paleidimo vamzdžių ir automatinis užtaisymo įrenginys, kuris įprastai yra po deniu. RBU-6000 šaudo raketas salvėmis. RGB-60 raketos paleidžiamos po kelias - nors ir 12 vienu metu. Jos krenta į vandenį, neria gilyn ir turi naikinti povandeninius laivus iki 1 km gylyje.

RBU-6000 yra gana sunkus ginklas - be raketų sveria daugiau nei 3 tonas. Bet ką reiškia toks svoris dideliam kariniam laivui? Tačiau rusai dabar šiuos ginklus montuoja ant T-80 bazių.

„Defense Express“ ekspertai, žvalgantys atviruosius šaltinius, pastebėjo, kad rusai turi bent du T-80 - RBU-6000 hibridus. Iš kur jie gauna RBU-6000 yra pakankamai akivaizdu - ši raketų sistema buvo dažniausias tokio tipo ginklas sovietų laivyne. Jei koks nors laivas nurašomas, RBU-6000 galima numontuoti ir išsaugoti ateičiai - kitam laivui ar, pasirodo, tankui. T-80 bazių be bokštelių nėra daug, bet tikriausaii rusai taip tobulina ir atstato mūšyje pažeistus tankus.

 

Kaip tanko ir jūrinės raketų sistemos hibridas apskritai įmanomas? Iš tikrųjų, gana paprastai, nes RBU-6000 sistemos leidžiamos raketos RGB-60 nėra valdomos. Laivo atveju, jos sminga į vandenį ir turi sukurti tankų mirties mišką - bent vienai raketai pataikius į povandenį laivą, jis būtų nuskandintas. Sausumoje RBU-6000 veiks panašiai kaip „Grad“ ar kitos nevaldomos raketų sistemos.

Tokio T-80 - RBU-6000 hibrido efektyvumas neišvengiamai bus labai ribotas. Nevaldomos raketos skraidys visur aplink, bet pataikymo garantuoti negalės. Be to, taip ginkluotas tankas yra labai aukštas ir, tikėtina, nerangus - lengvai pastebimas ir sunaikinamas taikinys ukrainiečių dronams. Galiausiai, RBU-6000 buvo sukurtas darbui laive, todėl T-80 jam trūks vietos. Tikėtina, kad ši raketų sistema bus užtaisoma iš išorės ir tai turėtų užtrukti. Tiesa, anksčiau rusai bandė montuoti RBU-6000 ir ant MT-LB bazės - ji tokiam ginkluo gali būti per lengva ir nestabili.

 

Ukraina neturi veikiančio karinio jūrų laivyno, o Rusija turi daug jūrinių ginklų. Taigi, vietoje to, kad jie būtų taupomi mūšiams jūroje, rusai juos montuoja ant sausumos technikos bazių ir taip sunaudoja seną amuniciją.

(10)
(5)
(5)

Komentarai ()