[ŽT] Diskusijos baigtos. Sprendimas dėl „Taurus“. Ką atsakys į tai vokiečiai?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2024-01-25 12:21
Na ir ******* vokiečiai.
kestutisz 2024-01-25 13:30
Kažkoks visuotinis BS. UK patys gamina tų raketų analogus - tuos pačius Storm Shadow, kurie eksportui yra apriboto atstumo. Tai pirks tokius pat vokiečių Taurus, su tom pačiom "paslaptim" ir dovanos?
Benediktas 2024-01-25 13:37
Tai jie gal neturi tiek pasigamine, kad galetu visas savo atoduoti. Visi isivaizduoja, kad vakaruose pilni sandeliai ginklu. Jei taip butu buve, tai Rusija nebutu pradejus sito karo.
kestutisz 2024-01-25 14:15
Tai patys britai turi ir normalių, ne eksportinių, long range variantų. Nebent aišku turi tik vieną kitą (ar neturi visai) ir net demo negali duot. Realiai ten pagrindinės paslaptys yra ne paties variklio, o būtent taikymosi. Light editione gal net nėra tos sistemos. Ir labai keista, kad mol atiduosim vokišką, nors ji manau tokia pati ir remiasi tais pačiais duomenimis (spėju mikrobangų radarais sudarytais aukščių žemėlapiais).
Timas 2024-01-25 17:04
Na, gal tiksliau būtų taip: Is Taurus the same as Storm Shadow? The German Taurus missile is similar to the British Storm Shadow and French SCALP. They all have approximately the same weight, size, and flight speed. However, there is a significant difference that makes the German modification more efficient and more powerful.
kestutisz 2024-01-26 00:52
Na taip, šiek tiek kitoks variklis, bet ir senesni UK gali skristi toli, bet esmė yra ne kiek nuskristi, o kiek tiksliai. Vienintelis būdas kurį žinau be gps - tai kiekvienam suplanuotam skrydžiui užkrauti aukščių matricas, kad raketa savo radaru galėtų pasitikrinti kur ji yra ir jei ką pasikoreguoti. O tam reikia atiduoti labai daug know-how kuris gali išeiti tiek priešam, tiek na kažkada būsimiem ginkluotės gamybos konkurentam. Čia nebent ir UK nori pašnipinėt ką ten dar vokiečiai pridėjo tai nori pabūt tarpininkais :)