Tai tikra „revoliucija“. Nauja Ukrainos strategija. Vakarai sužavėti  (1)

Vakarai įvertino naują Ukrainos ginkluotųjų pajėgų strategiją prieš Rusiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis „The Spectator“ apžvalgininko Owen Matthews publikacija, Ukrainos vadovybės pasirinkta strategija smogti raketomis ir bepiločiais orlaiviais į okupantų užnugarį Rusijoje, atsižvelgiant į amunicijos trūkumą fronte, galima vadinti „revoliucine“.

Nurodoma, kad Ukrainos puolimai prieš Rusiją vyksta tose vietose, kurios okupantams yra labai svarbios. Šiame kontekste autorius primena Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atakas į naftos eksporto terminalą Ust-Lugoje prie Sankt Peterburgo. Atakos (autorio teigimu, pastaruoju metu destruktyviausios) pasekmės buvo daug efektyvesnės nei Vakarų bandymai riboti kainas ir įvesti embargą Rusijos naftai, pažymi publicistas.

Todėl naftos perdirbimo gamyklos infrastruktūra, kuri palaiko Putino ekonomiką griežtų sankcijų sąlygomis, yra idealus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų smūgių taikinys, daro išvadą autorius.

Ukraina sėkmingai atakavo daugybę pramoninių objektų Rusijoje, o šalis agresorė ir toliau beatodairiškai atakavo atsitiktinius taikinius ir civilinę infrastruktūrą Ukrainos miestuose.

Ir nors Rusija nesiliauja bandyti naujų tipų ginklus, „ji turi vieną struktūrinį pažeidžiamumą, kurio Ukraina neturi: jos platybės ir išsklaidyta infrastruktūra neleidžia apsaugoti kiekvieno dujotiekio, gamyklos ir tilto“.

Be to – čia autorius remiasi Ukrainos valdžios pareiškimais – Ukrainoje yra stipri bepiločių orlaivių pramonė, organizuojama privačių kompanijų, o patys dronai, pareigūnų teigimu, šiuo metu yra geriausi pasaulyje.

 

Ilgalaikis Ukrainos saugumas priklausys nuo jos gebėjimo greitai reaguoti į bet kokią būsimą Rusijos agresiją. O tai reiškia sparnuotųjų raketų ir efektyvių tolimojo nuotolio bepiločių orlaivių kūrimą, sakė Aukščiausiosios Rados nacionalinio saugumo komiteto vadovas pulkininkas Romanas Kostenko.

„Rusijai iš tikrųjų labiau pakenks gilūs išpuoliai prieš gyvybiškai svarbią infrastruktūrą, o ne begalinė mėsmalė fronte... Išpuolis Ust Lugoje yra būtent tas asimetrinis karas, kuriuo pasižymi Ukraina. Tai taip pat gali būti raktas į tai, kad karas Putinui pasirodys per brangus ir perdaug skausmingas“, – rašoma leidinyje.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(534)
(13)
(521)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: