„Labai jautri vieta. Jie žino, kur smogti.“ Tai rimta. Gali prasidėti Maskvos žlugimas  (1)

Ukraina sėkmingai veda Rusiją prie krizės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kyjivas aiškiai ketina sukelti Rusijai didelio masto degalų krizę. O tai bus katastrofa ne tik Rusijos ekonomikai, bet ir jos pozicijoms fronte.

Tokią nuomonę išsakė Rusijos tinklaraštininkas ir analitikas Anatolijus Nesmijanas.

Ukrainos bepiločiai sėkmingai atakuoja Rusijos naftos objektus. Vien per pastarąją savaitę buvo užpultas terminalas Ust Lugos uoste ir naftos perdirbimo gamykla Tuapsėje. Ir tai tik pradžia, įsitikinęs Rusijos ekspertas.

„Tikslas – ne Rusijos oligarchų pelnas, o žemiškesnė užduotis: gerokai sumažinti degalų gamybą. O be degalų kovoti ir dirbti užnugaryje bus kur kas problemiškiau“, – aiškino Nesmijanas.

Jis pažymėjo, kad šiandien Ukraina išmoko pasigaminti atakuojančius bepiločius orlaivius, kurie skraido didesniu nei 1 tūkst. kilometrų atstumu, o tai reiškia, kad Rusijos naftos objektų Samaros, Saratovo, Riazanės ir kitų Rusijos regionų naikinimo zonoje.

Akivaizdu, kad „skylėta“ Rusijos priešlėktuvinės gynybos sistema nepajėgi perimti bepiločių orlaivių: ten per daug energetikos objektų, o priešlėktuvinių įrenginių, priešingai, trūksta.

„Jei atsižvelgsime į tai, kad bepiločiai orlaiviai labai kvalifikuotai pataiko į itin svarbius perdirbimo gamyklų įrenginius ir mazgus, tai jų išvedimas iš rikiuotės 2-3 mėnesiams (o kur 2-3, ten gali būti ir 4-6) jau yra pakankamai rimtas dalykas“, – sakė Rusijos ekspertas.

 

Jis įspėjo, kad, įvykus tokiems scenarijams, prasidės griūties procesai. Tai neišvengiamai sukels problemų naftos telkiniuose ir naftos produktų saugyklose, o Rusijai teks mažinti gavybą be jokių galimybių atsigauti.

Problemos nepavyks išspręsti didinant eksportą. Europa atsisakė rusiškos naftos, o su Azija susiduriama su didelėmis logistikos problemomis.

„Išpuolius planuoja žmonės, kurie yra kompetentingi ir turi daug informacijos. Tiksliai supranta, į ką tiksliai smogti, kur tiksliai smogti. Labai jautri vieta“, – apibendrino Nesmijanas.

Jis taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad Ukraina sugeba palyginti nebrangiais bepiločiais orlaiviais išjungti labai brangius Rusijos objektus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(456)
(3)
(453)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: