Maskva to nesitikėjo. Skubiai plaukia karo laivai. Dega „Trafigura“ tanklaivis su Rusijos kuru  ()

Sukilėlių puolimas smogė ir Maskvai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Husiai užpuolė britų tanklaivį, išplaukiantį iš Raudonosios jūros. Sukilėliai aiškina, kad tai buvo atsakas į bendrus JK ir JAV veiksmus, kurie nuo sausio vidurio atakuoja husių taikinius. Tačiau sukilėlių puolimas smogė ir Maskvai. Laive buvo rusiška nafta.

Husių sukilėliai penktadienį užpuolė degalų tanklaivį „Marlin Luanda“ Adeno įlankoje, kai šis išplaukė iš Raudonosios jūros. Britų laivas priklauso prekybos bendrovei „Trafigura“. Dėl smūgio viename iš krovinių skyrių kilo gaisras, kurį gesino netoliese buvę Prancūzijos, Indijos ir Amerikos laivynų laivai.

Husiai pripažino, kad išpuolis buvo atsakas į bendrus JAV ir JK veiksmus prieš sukilėlius. „Husių veiksmai Adeno įlankoje veiksmingai blokavo tarptautinę laivybą regione ir padarė didelę žalą pasaulinei prekybai“, – rašoma BBC svetainėje.

Bendrovės pranešime teigiama, kad visas ekipažas buvo evakuotas ir niekas per incidentą nenukentėjo. JK valdžios teigimu, atakos, nukreiptos į prekybinius laivus, yra nepriimtinos, Londonas, kartu su sąjungininkais, kalba apie teisę imtis atsakomųjų veiksmų.

 

Pasirodo, husių sukilėlių įvykdyta ataka smogė ir Rusijai. „Trafiguros“ duomenimis, tanklaivis gabeno rusišką naftą.

„Bloomberg“ teigia, tai, kad į ataką patekęs laivas gabeno degalus iš Rusijos, tikriausiai sukels nerimą Maskvai. Kol Europa dėl karo Ukrainoje vengia su Kremliumi susijusių krovinių, didžiuliai kiekiai rusiškos naftos dabar keliauja per pietinę Raudonosios jūros dalį, kad pasiektų Azijos pirkėjus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(1)
(51)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: