„Ką tu nusišneki.“ Prancūzų gynybos ministras atsakė Rusijai  ()

Prancūzija apkaltino Rusiją dėl tebesitęsiančios dezinformacijos kampanijos, kuri yra nuolatinių Rusijos pastangų pakenkti Vakarų karinei paramai Ukrainai dalis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzijos pareiškime teigiama, kad Rusijos pastangos melu pakenkti Vakarų paramai Ukrainai sustiprėjo po to, kai Prancūzijos prezidentas sausio 16 d. spaudos konferencijoje dar kartą patvirtino pasiryžimą padėti Ukrainai.

Kaip atrodo ta melo kampanja? Pavyzdžiui, Maskva tvirtino per sausio 17 d. smūgį Charkivui nukovusi prancūzų samdinius. Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad pašalino apie 60 kovotojų, „dauguma jų buvo Prancūzijos piliečiai“. Sausio 22 d. Rusijos „Telegram“ kanaluose net išplatintas tų prancūzų samdinių sąrašas. Juokingiausia, kad kai kurie iš tų vardų buvo skelbiami ir anksčiau - Rusija juos nukovė jau antrą kartą. O trys sąraše esantys prancūzai tvirtino esą gyvi ir net nesantys samdiniai. Kiti taip pat seniai išvyko iš Ukrainos ir net ne visi ten kariavo.

Prancūzija ir oficialiai paneigė Rusijos melus. Ypač tuos, kad Prancūzija verbuoja savo piliečius karui Ukrainoje. „Wagner“ Afrikoje buvo samdiniai - Prancūzijoje tokios organizacijos yra uždraustos.

Prancūzija neneigia, kad jos piliečiai gali savanorių statusu kariauti Ukrainoje, tačiau smerkia Rusijos dezinformacijos pastangas. Užsienio savanoriai Ukrainoje pasirašo oficialias sutartis ir gauną tokį pat atlyginimą kaip ir Ukrainos kariai. „Tiesą sakant, tai šiek tiek primena svetimšalių legioną Prancūzijoje“, – sakė Frankas, beveik dvejus metus kovojęs kartu su ukrainiečiais.

 

Prancūzija yra dar vienos šiurkščios Rusijos dezinformacijos kampanijos taikinys. Kitaip nei kitos šalys, Prancūzija neturi samdinių. Jai susidūrus su Prancūzijos karinės pagalbos Ukrainai intensyvėjimu, Rusijos melo manevras tęsis: mes tai smerkiame ir stipriname šių manipuliacijų stebėjimo sistemą“, – sakė gynybos ministras Sébastienas Lecornu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(59)
(1)
(58)

Komentarai ()

Susijusios žymos: