Kodėl Vakarai dar nelikvidavo Putino. Skelbiamas atsakymas  ()

Nepaisant didelio karo tarp NATO ir Rusijos Federacijos pavojaus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos liaudies deputatas, diplomatas Bogdanas Jaremenka paaiškino, kodėl NATO, matydama Rusijos grėsmę, nesiima aktyvių veiksmų.

Pasak jo, teisinių demokratinių šalių pareiga yra būti atsakingoms ir priimti sprendimus, atsižvelgiant į ilgalaikių pasekmių analizę.

„Pasikėsinimas į Rusijos lyderio gyvybę yra pavojingas dalykas dėl pasekmių analizės sudėtingumo. Be to, tokie veiksmai kaip žmogžudystės pagal užsakomuosius veiksmus, likvidavimas ir pan. nėra būdingi Vakarų demokratijoms, nes tai prieštarauja pagrindiniams principams“, – pokalbyje „Glavred“ sakė Jaremenko.

Be to, nors NATO šalys nėra karštoje karo su Rusijos Federacija fazėje, jos vengia žingsnių, kurie, jų požiūriu, galėtų jas įtempti į tiesioginę karinę konfrontaciją su Rusija, t. y. išprovokuoti galimą neigiamą scenarijų.

„Be to, karinis planavimas nereiškia, kad visi Vakaruose matomi scenarijai yra neišvengiami. Priešingai, kuo geriau būsite pasiruošę tam tikroms problemoms, tuo mažesnė tikimybė, kad jos kils. Jei būtume pasiruošę karui su Rusija, akivaizdu, kad jis nebūtų prasidėjęs. Didžiąja dalimi karas įvyko dėl to, kad Ukraina nebuvo jam pasiruošusi“, – mano Jaremenko.

 

Diplomatas pridūrė, kad europiečiai dabar nori būti pasiruošę neigiamiems scenarijams, tačiau visiškai nenori, kad karas su Rusija ar bet kokiu kitu rimtu žaidėju prasidėtų jiems nepasiruošus arba iš viso prasidėtų, jei jo būtų galima tiesiog išvengti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(109)
(25)
(84)

Komentarai ()