[ŽT] „Iki 40 naikintuvų F-35. Esame pasirengę.“ Sensacinga žinia. Skelbia, ką atsiųs į frontą  ()

Graikijos premjeras pabrėžė dienos svarbą šalies krašto apsaugai ir diplomatijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Graikija yra pasirengusi perduoti Ukrainai savo sovietinio tipo ginklų sistemas pagal JAV valstybės departamento pasiūlymą. Pagalbos paketo turinys nebuvo atskleistas. Graikija turi eksploatuojamų oro gynybos sistemų „Tor”, „Osa”, S-300, ZU-23-2.

JAV valstybės sekretorius Anthony Blinkenas laiške Graikijos ministrui pirmininkui Kyriakiui Mitsotakiui paragino perduoti ginkluotę Ukrainai mainais į papildomą 200 mln. dolerių paramą iš Vašingtono, pranešė graikų „Kathimerini“ leidinys.

Į pagalbos paketą taip pat įeina orlaiviai C-130H, P-3 varikliai, šarvuočiai „Bradley“ ir kita karinė technika. Laiške taip pat teigiama, kad pagal pagreitintą EDA procedūrą Graikija galės gauti iki 40 modernių naikintuvų F-35, tris „Protector“ klasės patrulinius laivus ir įvairių kitų transporto priemonių.

 

Graikijos premjeras pabrėžė šios dienos svarbą šalies krašto apsaugai ir diplomatijai, pažymėdamas, kad šiuo bendradarbiavimu bus užtikrintas Graikijos saugumas, nesukeliant papildomos apkrovos piliečių biudžetui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(123)
(1)
(122)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: