„300 spartiečių“. Dikij pasidalijo viešai neskelbiama informacija. Kas vyksta  (1)

Dikij paaiškino, kaip Ukrainos kariuomenė išplėtė placdarmą kairiajame Dniepro krante.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs bataliono „Aidar“ kuopos vadas Jevhenij Dikij Ukrainos kariuomenės sėkmę kairiajame Dniepro krante Chersono srityje palygino su 300 spartiečių žygdarbiu.

Anot jo, tarp svarbių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontroliuojamų placdarmų yra ne tik Krynkai. Gynėjai sugebėjo išplėsti savo pozicijas bent 4 svarbiuose fronto taškuose. Ukrainos kariuomenės placdarmas plečiasi ne į teritorijos gilumą, o žemyn Dniepru, paaiškino jis NV.

„Tai tikrai neįtikėtina istorija. Mūsų jūrų pėstininkai ir specialiųjų pajėgų karininkai kairiajame krante net ne 300 spartiečių, jie yra daug daug kietesni“, - pabrėžė Dikij.

Jis patikslino, kad kalbama apie karines pozicijas, kurias užima Ukrainos kariai. Ten įsitvirtinti yra sunku, todėl apie įtvirtinimų buvimą nekyla klausimas. „Kasi maždaug metrą, o tada pasirodo šaltas vanduo“, – paaiškino Dikij užimtų pozicijų ypatybes.

Kariškis pažymėjo, kad ir rusai turi panašią problemą su pozicijomis. Jie nesugebėjo pastatyti vadinamosios „Surovikino linijos“: okupantai nervinasi, nes dėl jų prastos gynybos Ukrainos ginkluotuosioms pajėgoms šį pavasarį atsiranda galimybė užeiti į Rusijos kariuomenės užnugarį.

 

„Jie bijo, kad pavasarį mes atsidursime jų užnugaryje, todėl dabar, žiemą,  išnaudoja vienintelę galimybę – su visa jėga meta savo žmones per Dnieprą. Kol kas jiems nepavyksta, placdarmas plečiasi“, – apibendrino Dikij.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(110)
(1)
(109)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: