Tai didelė rizika. „Zelenskis tampa nenuspėjamu žaidėju“  ()

Verta laukti naujo Krymo tilto puolimo, sako žurnalistai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis labai rizikuoja, kad apsuktų karo bangą ir išlaikytų savo politinę poziciją šalyje. Visų pirma kalbame apie agresyvesnius smūgius Rusijos taikiniams.

Kaip rašoma „Time“ straipsnyje, Rusijai pervedant savo ekonomiką į karo režimą, Ukraina susiduria su būtinybe mobilizuoti šimtus tūkstančių naujokų ir problemomis, susijusiomis su savo sąjungininkų pagalba. Šiuo metu Amerikos rinkėjai vis labiau nesutaria, ar šalis gali susigrąžinti okupuotas teritorijas.

Leidinys pažymi, kad net jei Ukrainai pavyks sutelkti dar 500 tūkstančių karių, tai nepadės kare prieš šalį agresorę, turinčią daug didesnį gyventojų skaičių ir ekonomiką. Todėl valdžia bando plėsti savo gynybos įrenginių, ypač nepilotuojamų orlaivių, galinčių smogti į taikinius Rusijos Federacijoje, gamybą.

Žurnalistai pastebi, kad dabar išaugo su karu susijusių Rusijos pareigūnų nužudymų tikimybė, taip pat dažnos dronų ir raketų atakos prieš okupuotą Krymą bei Rusijos karinę ir ekonominę infrastruktūrą. Be to, gali būti atakuojami naftos ir grūdų įrenginiai Juodojoje jūroje, taip pat Krymo tiltas.

 

„Bet kuri iš šių atakų (o galimų taikinių yra daug) kelia pavojų, kad V. Putinas imsis atsakomųjų veiksmų, o tai labiau tiesiogiai įtrauktų NATO į konfliktą. Nei Rusija, nei NATO nenori tokios ekspansijos, bet karai įgauna savo gyvenimą, ypač kai vienas „iš pagrindinių žaidėjų – šiuo atveju V. Zelenskis – tampa nenuspėjamu žaidėju, kurį dabar reikia stebėti“, – priduria „Time“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(9)
(3)

Komentarai ()