„700 km nuo sienos.“ Atakuota milžiniška naftos gamykla  ()

Regiono valdžios institucijų duomenimis, pirmadienio rytą buvo užkirstas kelias bandymui bepiločiu orlaiviu smogti naftos perdirbimo gamyklai Rusijos gilumoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Slavneft-Janos“ naftos perdirbimo gamyklos elektroninės kovos sistema užkirto kelią bepiločio atakai“, - tinkle „Telegram“ parašė Jaroslavlio srities gubernatorius Michailas Jevrajevas.

Šis bandymas smogti yra pirmasis Jaroslavlio srityje, esančioje už daugiau kaip 100 km į šiaurės rytus nuo Maskvos ir už 700 km nuo sienos su Ukraina, nuo tada, kai Maskva beveik prieš dvejus metus įsiveržė į Ukrainą.

Jevrajevas sakė, kad per incidentą su dronu niekas nenukentėjo ir nebuvo padaryta žalos jokiai infrastruktūrai, ir pridūrė, kad „įvykio vietoje dirba teisėsaugos institucijos ir specialiosios tarnybos“.

Vietos naujienų portalo „76.ru“ paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip gelbėtojų ekipažai ir medikai stovi prie naftos perdirbimo gamyklos, kuri, kaip pranešama, po išpuolio buvo aptverta.

Bendrovė „Slavneft“ save apibūdina kaip vieną iš dešimties didžiausių žalios naftos gamintojų Rusijoje.

Agentūros „Reuters“ duomenimis, Jaroslavlio gamyklos metinis pajėgumas yra 15 mln. metrinių tonų, arba 300 000 barelių per dieną.

 

Kuro gamyba buvo trumpam nutrūkusi, tačiau pirmadienio bepiločio lėktuvo smūgis jos nepaveikė, teigė „Reuters“, remdamasi anoniminiu šaltiniu, susipažinusiu su situacija.

Pastarosiomis savaitėmis Rusijoje dėl bepiločių orlaivių smūgių naftos ir dujų įmonėse kilo keli gaisrai.

Ukraina prisiėmė atsakomybę už tris bepiločių lėktuvų smūgius Rusijos šiaurės vakarų Leningrado srityje anksčiau šį mėnesį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(48)
(1)
(47)

Komentarai ()

Susijusios žymos: