„Mes prap%$@m šitą karą!“ Ukrainos karių pagalbos šauksmas  ()

Kovotojas emocingai papasakojo apie tai, ką turi daryti Ukrainos vyriausybė, kad apgintų savo karius ir žemes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina turėtų užsiimti galingu gynybos linijų fronte statymu, kad nepralaimėtų karo, savo „Facebook“ puslapyje rašė karys Romanas Gasko.

Karys papasakojo, kad kai Ukrainos gynybos pajėgos 2022 m. išlaisvino valstybės teritorijas, jas pribloškė rusų okupantų įtvirtinimai fronte. Priešas turėjo dviejų aukštų žemines, tranšėjas pagal geriausias Pirmojo pasaulinio karo tradicijas, stribų bokštelius ir kaponierius, bunkerius ir į žemę įkastus konteinerius. Ir visa tai buvo apkalta medžiu, su užuolaidinėmis durimis, kopėčiomis ir įvairiausiais praėjimais. Buvo net požeminės pirtys ir pan. Užpuolikai visa tai pastatė iš tikrųjų fronto linijoje ir per kelias savaites ir mėnesius.

Jis teigia, kad prasidėjus „gerai žinomam, plačiai paskelbtam 2023 m. vasaros kontrpuolimui“ Ukrainos kariai susidūrė su priešo inžineriniais statiniais, ir tai vyko ne urbanizuotoje erdvėje, o „didžiulėse Ukrainos pietų stepėse“. Galiausiai Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms nepavyko pralaužti priešo gynybos.

„Kai įvertiname laiką, kurį rusai turėjo pasiruošimui, ir vietovę, o paskui pakeičiame vietomis puses, vaizdas labai liūdnas. Nes arba neturėjome pakankamai betono, arba pritrūko lentų, arba sugedo traktorius, ir apskritai, kam mums statyti tuos įtvirtinimus, jei planuojame išlaisvinti Krymą?“, – sakė kariškis.

 

Jis pažymėjo – jei traktorių iškasti žemės grioviai – toks yra gynybos linijų išdėstymas valstybės vadovybės supratimu, vadinasi, padėtis bloga.

Kovotojas pabrėžė, kad dabar visi Poltavos, Dniepro, Pavlogrado, Černigovo, Sumų, Charkivo ne tik traktoriai, bet ir betono sunkvežimiai, savivarčiai, manipuliatoriai turėtų dirbti visą parą vienos ar kitos operatyvinės komandos interesais rusų sulaikymo kryptimis.

Su betonu ir armatūra dabar reikia statyti ne virš žemės, o po žeme. Ir ne Dniepre, o 20-30-40 kilometrų gylyje nuo dabartinės fronto linijos. O jei ne, ką gi, tada ruoškitės sutikti iš pradžių mūsų subombarduotus karius, paskui priešo bombas, o tada priešo karius ant savo namų pelenų“, – perspėjo Gasko.

 

Jis pabrėžė, kad kariuomenei reikalingi maišai ir smėlis, lentos ir aliejinė medžiaga, rąstai ir skalda, betonas ir armatūra. Tačiau nė vieno iš šių dalykų kariuomenė negali gauti mūšio metu ar netrukdomai naudoti net ir mūšio zonoje.

„Mes prap%$@m šį karą, gerbiamieji dalbajobai! Susiimkit pagaliau! Nes šitą tūpą dramblį vieną dieną visiškai suvalgys“, – ragino kovotojas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(7)
(46)

Komentarai ()

Susijusios žymos: