[ŽT] Rusija bandė gelbėti pamuštą laivą. Kas iš to gavosi (Video)  ()

Rusijos raketų korvetės „Ivanovec“ nuskandinimas yra dar vienas Ukrainos karinio jūrų laivyno dronų efektyvumo įrodymas, pažymėjo Andrijus Jusovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija bandė išgelbėti raketų korvetę „Ivanovec“, tačiau jiems nepavyko, atskleidė Ukrainos Vyriausiojo žvalgybos direktorato atstovas Andrijus Jusovas. „Tarantul“ klasės korvetė „Ivanovec“ nuskendo vasario 1 dieną po masinės Ukrainos jūrinių dronų atakos.

„Tai - tikrai labai sėkminga operacija, kuri dar kartą privers Juodosios jūros laivyno vadovybę pagalvoti, ar apskritai tikslinga laivus laikyti šalia Krymo... Ir tai tikrai demotyvuos agresoriaus laivyno personalą. Tai - rimtas praradimas. Be to, kas buvo viduje, laivo vertė buvo dešimtys milijonų dolerių - maždaug 70–80 milijonų dolerių. Žinoma, dar yra ir amunicijos praradimas. Tikėtina, greičiausiai ir įgulos praradimas. Nepaisant to, kad buvo bandoma atlikti gelbėjimo operaciją, ji, mūsų duomenimis, baigėsi nesėkmingai. Tai - dar vienas Ukrainos jūrinių dronų efektyvumo įrodymas“, – sakė Ukrainos karinės žvalgybos atstovas.

(133)
(0)
(133)

Komentarai ()

Susijusios žymos: