„Ukraina neturi pranašumo.“ Zalužnas ragina atsisakyti pasenusio mąstymo  ()

Zalužnas išrėžė skaudžią tiesą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina gali išvengti įsitraukimo į pozicinį karą dėl bepiločių orlaivių tiekimo kartu su kitų rūšių modernia ginkluote. Tai savo straipsnyje CNN pareiškė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas.

Jis patikslino, kad Ukraina neturės pranašumo poziciniame kare. Geriausias būdas to išvengti gali būti bepiločiai orlaiviai ir kita moderni ginkluotė.

„Labai svarbu, kad būtent šios bepilotės sistemos, pavyzdžiui, dronai, kartu su kitais moderniais ginklais yra geriausias būdas Ukrainai išvengti įsitraukimo į pozicinį karą, kuriame mes neturime pranašumo“, – rašė jis.

Tačiau, nors tokių technologijų įvaldymas yra labai svarbus, tai nėra vienintelis veiksnys, darantis įtaką dabartinei strategijai, teigia Zalužnas.

Ukrainai tenka kovoti su mažėjančia pagrindinių sąjungininkių karine parama, nes jos pačios susiduria su politine įtampa. Ukrainos partnerių raketų ir artilerijos amunicijos atsargos senka ne tik dėl karo veiksmų Ukrainoje intensyvumo, bet ir dėl pasaulinio sviedinių užtaisų trūkumo.

Be to, Rusija turi didelį pranašumą mobilizuodama žmogiškuosius išteklius, ir kaip tai galima palyginti su Ukrainos valstybės institucijų nesugebėjimu pagerinti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų žmogiškųjų išteklių lygį nenaudojant nepopuliarių priemonių.

 

Bene svarbiausias prioritetas šiuo atveju yra viso (santykinai) pigaus, modernaus ir labai efektyvaus, bepiločių transporto priemonių ir kitų technologinių priemonių arsenalo įvaldymas, rašo generolas. Trumpai tariant, tai reiškia ne ką kitą, kaip tik iš esmės pertvarkyti mūšio lauko operacijas ir atsisakyti pasenusio, stereotipinio mąstymo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(0)
(41)

Komentarai ()

Susijusios žymos: