Atsakas į amerikiečių mirtį. JAV įsiutusi. Sudaužė Irano objektus Irake ir Sirijoje. Bideno reakcija (Video)  ()

JAV prezidentas Joe Bidenas patvirtino ataką ir pavadino tai atsaku už Jordanijoje žuvusius tris amerikiečių karius. Juos nužudė Irano remiamų kovotojų paleistas dronas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vasario 2 dieną JAV naikintuvai surengė antskrydžius Irake ir Sirijoje prieš Irano islamo revoliucijos gvardijos korpuso (IRGC) „Quds“ objektus, taip pat su juo susijusias grupuotes. Apie tai pranešė JAV ginkluotųjų pajėgų centrinė vadovybė.

Pranešama, kad buvo smogta 85 taikiniams, įskaitant operatyvinius vadovavimo ir valdymo centrus, žvalgybos centrus, taip pat nepilotuojamus orlaivių ir raketų sandėlius, logistikos objektus ir amunicijos tiekimo grandinę. Per atakas amerikiečių lėktuvai panaudojo 125 tiksliąją amuniciją.

Bideno reakcija

JAV prezidentas Joe Bidenas patvirtino ataką ir pavadino tai atsaku Jordanijoje žuvusiems trims amerikiečių kariams. Tai rašoma Baltųjų rūmų svetainėje .

 

„Šią popietę mano nurodymu JAV karinės pajėgos smogė taikiniams Irake ir Sirijoje, kuriuos Iranas ir su juo susijusios grupuotės naudoja atakuodami JAV pajėgas“, – sakė Bidenas.

 

„Mūsų atsakymas prasidėjo šiandien. Jis tęsis ten, kur ir kada pasirinksime“.

 

Pasak Amerikos lyderio, JAV nesiekia konflikto Artimuosiuose Rytuose ar kitur pasaulyje. Tačiau Vašingtonas niekam neleis skriausti amerikiečių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(0)
(35)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()