Labai karšta! Sirija įsitraukė į mūšį su JAV kariuomene. Kas vyksta?  ()

Įnirtingi susirėmimai prasidėjo po to, kai JAV ir Izraelio oro pajėgos bombardavo Deir ez Zoro miestą, esantį šiaurės rytų Sirijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lapkričio 9-osios naktį Sirijos kariuomenė į rytus nuo Eufrato upės stojo į mūšį su JAV kariais ir jų remiamomis Sirijos demokratinėmis pajėgomis (SDF). Kaip pranešė televizijos kanalas „Al Mayadeen“, įnirtingos kovos prasidėjo po to, kai Izraelio ir Amerikos oro pajėgos smogė rytiniams Deir ez Zoro miesto kvartalams, esantiems šiaurės rytų Sirijoje.

Pranešama, kad konfliktuojančios šalys naudojo daugybę ginklų, įskaitant sunkiąją artileriją ir raketas. Mūšiai prasidėjo apie 3 valandą nakties, o per valandą kovinių susirėmimų aktyvumas sumažėjo.

Dieną prieš tai, lapkričio 8 d., Izraelio oro pajėgos smogė „kai kuriems kariniams taškams pietiniame Sirijos regione“. Tuo pat metu amerikiečiai užpuolė sandėlį Vidurio Rytų šalies rytuose. Tuo pačiu metu JAV kariuomenės vadovybė pranešė, kad naikintuvai F-15 smogė gindamiesi, nes kompleksą naudojo Irano Islamo revoliucijos gvardijos korpuso (IRGC) ir su juo susijusių grupuočių atstovai.

„Po daugybės išpuolių prieš Amerikos piliečius Irake ir Sirijoje, JAV Centrinės vadovybės pajėgos pradėjo oro smūgį prieš objektą Sirijoje, kurį naudoja IRGC ir su jais susijusios grupės. Imsimės visų būtinų priemonių, kad apsaugotume savo žmones nuo atsakingų už šias atakas“, – sakoma Pentagono pranešime.

 

Tuo pat metu JAV gynybos sekretoriaus padėjėjos pavaduotoja Artimųjų Rytų reikalams Dana Strohl lapkričio 8 dieną pareiškė, kad Pentagonas svarsto galimybę atnaujinti karines operacijas prieš IRGC ir jų proiranietiškas grupes. To priežastis – nuolatinės atakos prieš karines bazes ir kitus JAV objektus Sirijoje ir Irake. Anot jos, nuo spalio 17 dienos įvairios grupuotės juos užpuolė 41 kartą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(1)
(55)

Komentarai ()

Susijusios žymos: