Erdoganas įsiutęs ant Putino: smogs visa kariuomenės jėga – nebus jokio pranešimo Kremliui  (2)

Turkijos prezidentas atkreipė dėmesį, kad Rusija nevykdo pasirašytų susitarimų sprendžiant Sirijos klausimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-22 Erdoganas įsiutęs ant Putino: smogs visa kariuomenės jėga – nebus jokio pranešimo Kremliui  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

V. Putinas susitarimo nesilaiko – R. T. Erdoganas prapliupo kaltinimais Rusijos Federacijos lyderiui.

Informaciją apie tai skelbia TG kanalas „Ukraina 365". Kalbėdamas su žurnalistais Turkijos prezidentas pažymėjo, kad Rusijos pusė pažeidžia susitarimą, kurį 2019 metais Sočyje pasirašė abiejų šalių vadovai.

„2019 metais Sočyje pasirašėme susitarimą. Rusija įsipareigojo likviduoti teroristus šiauriniuose Sirijos regionuose. Deja, nepaisant daugybės mūsų priminimų, jie šių pažadų neįvykdė", – pabrėžė R. T. Erdoganas.

Lapkričio 20 d., Turkija pradėjo raketų atakas Šiaurės Irake ir Sirijoje. Karinė agresija buvo atsakas į teroro išpuolį Stambule, kurio organizavimu ir vykdymu Turkijos pusė apkaltino Kurdistano darbininkų partijos atstovus. Kompetentingų šaltinių teigimu, raketų smūgiai Sirijos ir Irako teritorijoje gali būti prevencinio pobūdžio ir paruošti dirvą didelio masto sausumos karinei operacijai.

 

Pasak Turkijos lyderio, jis neketina teikti V. Putinui jokio pranešimo apie savo veiksmus Sirijoje, atsižvelgiant į tai, kad Rusijos Federacija ir toliau atitraukia savo karinį kontingentą ir techniką, siekdama perkelti ją į Ukrainos teritoriją.

„Putinas žino Turkijos poziciją ir žino faktą, kad smūgiai regione gali būti įmanomi bet kuriuo metu", – sakė R. T. Erdoganas, atkreipdamas dėmesį į šalies nepriklausomybę priimant bet kokius sprendimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(198)
(3)
(195)

Komentarai (2)