[Žinios trumpai] Latvija imasi griežtai: skelbia, ką darys su itin paplitusia rusų kalba mokyklose  (6)

Iš Latvijos mokyklų išgujama rusų kalba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iki 2026/2027 mokslo metų Latvija planuoja, kad antroji užsienio kalba mokyklose bus viena iš Europos Sąjungos kalbų. Moksleiviai tikriausiai nebegalės mokytis rusų kalbos kaip antrosios užsienio kalbos.

Tai praneša Censor.NET, remdamasis Latvijos švietimo ir mokslo ministerijos pareiškimu.

Švietimo ministerija pažymi, kad tokie pokyčiai teigiamai paveiks jaunimo integraciją į Europos švietimo erdvę ir skatins oficialiųjų ES kalbų mokymąsi. Tai savo ruožtu atvers daugybę įsidarbinimo galimybių Europos Sąjungoje ir už jos ribų.

Latvijoje pirmoji užsienio kalba mokoma nuo 1 klasės, dažniau pasirenkama anglų kalba. Antroji užsienio kalba pradedama mokytis 4 klasėje. Kurią kalbą mokytis kaip antrąją užsienio kalbą, mokymo įstaiga nustato savarankiškai. Beveik pusė Latvijos mokyklų neturi pasirinkimo – daugiau nei 300 mokyklų mokiniai neturi pasirinkimo, antroji užsienio kalba yra tik rusų.

 

Latvijos švietimo ministerija ir Nacionalinis švietimo turinio centras sulaukia daug tėvų prašymų vieną iš ES kalbų padaryti antrąja užsienio kalba. Numatytas trejų metų pereinamasis laikotarpis, kad mokyklos galėtų susirasti naujų mokytojų arba suteikti galimybę mokytojams persikvalifikuoti.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(98)
(1)
(97)

Komentarai (6)