Totali gėda: išgirtoje rusų karinėje technologijoje – mikroschemos iš „AliExpress“ (Foto)  (2)

Rusų naudojamą rankinę radijo sistemą „R-187P1 Azart“ jie patys apibūdina kaip pažangiausią šiuolaikinių skaitmeninio ryšio priemonių kūrinį. Tačiau išsamiai ištyrus radijo sistemos vidų, nustatyta, kad pagrindinis šifravimui naudojamas lustas yra amerikiečių „Xilinx“ kompanijos „Spartan-6“, kuris masiškai gaminamas Taivane.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš siųstuvo išimtos mikroschemos nuotrauka pasirodė Ukrainos kariškio Serhijaus Flešo „Facebook“ paskyroje, o šios konkrečios mikroschemos paskirtį paaiškino „Twitter“ vartotojas iš Lenkijos.

Akivaizdu, šis lustas neprilygsta karinei technologijai ir jį kiekvienas gali įsigyti elektroninėje parduotuvėje „AliExpress“. Ir tokia detalė naudojama šifruoto ryšio įrenginio sistemoje, kuri daug pagyrų sulaukė tiek iš savo kūrėjų, tiek iš rusų žiniasklaidos.

„Sukurtas atsižvelgiant į šiuolaikinius kariuomenės reikalavimus, šis nešiojamasis radijo siųstuvas-imtuvas tapo unikaliu projektu. Šis prietaisas, vienas iš nedaugelio pastaraisiais metais sukurtų, vertas mokslinio-techninio proveržio vardo“, – sakė „Azart“ sistemą gaminančios bendrovės „Angstrem“ generalinis direktorius Vadimas Maliukovas.

 

 

Šis atradimas suteikia naujų atspalvių istorijai, kai 2021 m. kovą Rusijos generalinio štabo vadovo pavaduotojas Chalilas Arslanovas buvo apkaltintas 6,7 mlrd. rublių (apie 108 mln. eurų) vertės sukčiavimu, susijusiu su „Azarat“ siųstuvų tiekimu. 2022 m. vasario 14 d. generolas pulkininkas buvo nuteistas 4,5 metų laisvės atėmimo bausme.

Parengta pagal „Defense Express“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(40)
(2)
(38)

Komentarai (2)