[Žinios trumpai] Staigiai ir neskausmingai: kaip atsiimti Krymą diplomatiniu būdu  ()

Krymo sugrąžinimas Ukrainai gali vykti diplomatijos keliu. Tačiau pirmiausia Ukrainos ginkluotosios pajėgos atliks rimtą pusiasalio demilitarizavimo darbą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip mano politikos ir ekonomikos ekspertas Valerijus Kločokas. Anksčiau buvo pranešta, kad Jermakas davė ženklą apie artėjančią karinę kampaniją Kryme.

Kločokas pažymėjo, kad Marko Milli nuomonė, kad Krymas grįš diplomatijos, o ne karinių priemonių pagalba, yra vienas pusiasalio deokupacijos scenarijų. Anksčiau Ukrainos gynybos viceministras apskritai kalbėjo apie Krymo išvadavimą gruodį, tačiau Jermakas iškart pasakė, kad tai – Gynybos ministerijos svajonės. Krymo deokupacija gali įvykti staiga, kaip ir karas gali staiga baigtis, bet tai - mažai tikėtina.

„Kare vargu ar sužinosime tiesą. Išsamiau analizuoti galėsime po to“, – pažymėjo politikos ir ekonomikos ekspertas Kločokas.

Jis teigia, kad diplomatinis kelias yra įmanomas, tačiau greičiausiai Krymo išvadavimas nebus tik diplomatinis. Prieš tai Ukrainos ginkluotosios pajėgos vykdys ir jau vykdo kolosalų Krymo demilitarizavimą. Zalužnas patvirtino, kad okupuotame pusiasalyje Ukraina naikina kai kuriuos karinės infrastruktūros objektus.

 

„Priversime Rusiją imtis „geros valios gesto“. Tiesą sakant, tai yra tas pats kelias į taiką, apie kurį kalbėjo rusai. Šiandien Ukraina ir Vakarai stumia Rusiją į taiką, ir, nors ši tema dar neįgijo tokio viešumo, tai jau vyksta“, – pabrėžė Kločokas.

(49)
(0)
(49)

Komentarai ()

Susijusios žymos: