JAV generolas skelbia, kokio lygio yra Rusijos specialiosios pajėgos: „blogiau net už laukinius afganus“ (Video)  ()

Buvusio JAV Specialiųjų operacijų vadovybės vadovo generolo majoro Mike'o Repasso teigimu, Rusijos specialiosios pajėgos savo pajėgumais yra prastesnės už afganų pajėgas iš genčių formacijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs amerikiečių generolas leitenantas Benas Hodgesas teigė, kad viena iš Ukrainos specialiųjų pajėgų efektyvumo priežasčių yra tai, kad generolas majoras Mike'as Repassas dalyvavo Ukrainos kariuomenės mokymuose. Apie tai praneša leidinys „New Debate“.

Nors Repassas buvo atsakingas už JAV specialiųjų operacijų vykdymą, jis taip pat buvo atsakingas už specialiųjų pajėgų Ukrainoje ir kitose sąjunginėse šalyse Europoje plėtrą ir mokymą.

Ukrainos specialiosios pajėgos turi atlikti svarbų vaidmenį ginant šalį nuo Rusijos atakų.

Anot Repaso, pirmiausia apie Ukrainos specialiąsias pajėgas reikia žinoti, kad yra keletas tokių karių atmainų.

Gynybos ministerijos struktūrą sudaro:

  • Ukrainos ginkluotųjų pajėgų specialiųjų operacijų pajėgų vadovybė;
  • GUR, kurios atlieka operacijas remdamosi žvalgybos duomenimis;
  • „Alfa“ (specialus SBU padalinys).

Rusijos specialiosios pajėgos

JAV generolas majoras turi žemą nuomonę apie Rusijos specialiąsias pajėgas. Pasak kariškių, Ukrainos miestuose buvo ne vienas Rusijos specialiųjų pajėgų sulaikymo atvejis, į kuriuos jos bandė įsiskverbti, tačiau strateginės reikšmės efekto, kuris dažniausiai siejamas su specialiųjų operacijų pajėgomis, nepasiekė.

 

„Prisiminkite JAV specialiąsias pajėgas ankstyvosiomis Afganistano dienomis. Desantininkai leidžiasi į aerodromus ir saugo oro bazes arba specialiosios pajėgos iš regioninių genčių formacijų, kurios dalyvavo operacijose prieš Talibaną. Rusijos armijoje apskritai nieko panašaus nėra“, - paaiškino generolas majoras.

Ukrainos partizanai

Anot jo, Ukrainos pasipriešinimas yra plačiai paplitęs Rusijos okupuotuose regionuose. Bet dviejuose nuo 2014-ųjų okupuotuose regionuose jo mažiau, nes rusai pasielgė labai subtiliai ir veikė pakankamai ilgai, kad viską išnaikintų.

„Tačiau pasipriešinimas Rusijos užnugaryje šiaurėje Černigovo, Sumų, Charkivo srityje buvo stiprus. Patizanai dirbo palei Rusijos tiekimo linijas. Tiksliau, pasienio punktuose, tiltuose, geležinkeliuose ir pan.“, - pažymėjo Repass.

 

Jis taip pat primena, kad neseniai prezidentas Zelenskis pripažino pasipriešinimo potencialą ir paragino partizanus padėti paspartinti Ukrainos pajėgų kontrpuolimą daugelyje sričių.

„Iš pradžių jie teikė informaciją apie rusų veiklą, o vėliau gadino tiekimo linijas Rusijos užnugaryje. Mane sužavėjo ukrainiečių pasipriešinimas, ypač vyriausybės vadovybė. Tai labai įkvepia, galime daug ko pasimokyti iš ukrainiečių“, – aiškino Amerikos kariškis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(127)
(6)
(121)

Komentarai ()