Po provokacijos įsiutę ukrainiečiai išžudė visus pasiduodančius rusus – kyla skandalas, siūloma apdovanoti karius (Video)  (3)

Censor.NET vyriausiasis redaktorius Jurijus Butusovas mano, kad Rusijos okupantų, kurie bandė pasiduoti, naikinimo istorijoje Ukrainos kariuomenės kariai turėtų būti apdovanoti. Smerktina ir Rusijos Federacijos gynybos ministerija, kuri savo kariams nepaaiškino saugaus pasidavimo taisyklių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-21 Po provokacijos įsiutę ukrainiečiai išžudė visus pasiduodančius rusus – kyla skandalas, siūloma apdovanoti karius (Video)  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Butusovas pažymėjo: „Manau, kad būtina reaguoti į Maskvos pareiškimus ir atlikti tyrimą dėl provokuojančio Rusijos kariuomenės išpuolio prieš Ukrainos karius, kurie norėjo išgelbėti didelės grupės iš 150-osios Rusijos ginkluotųjų šaulių divizijos karių gyvybes. Pajėgos Makijivkos kaime, Luhansko srityje. Provokacija baigėsi klastingu rusų kareivio išpuoliu, per trumpą kovą sužeidus kelis ukrainiečius ir pašalinus visus rusus. Tyrimo rezultatus matau tokius:

1. Aukštiems apdovanojimams pasiūlykite visą mūsų būrį, kuris sąžiningoje kovoje aplink šį pastatą sunaikino iš viso 19 rusų kariškių (12 užfiksuota drono vaizdo įraše, bet ne visi matomi). Ir tai užtikrino kaimo išlaisvinimą.

2. Pasmerkti Rusijos Federacijos Gynybos ministerijos veiksmus, kuri nepaaiškino savo kariams pasidavimo taisyklių, dėl ko įvyko klastingas išpuolis prieš ukrainiečius, bandžiusius išgelbėti Rusijos karių gyvybes. Tiesą sakant, vienas provokatorius išžudė visus savo bendražygius, pažeisdamas pasidavimo sąlygas. Nukautieji nespėjo tapti karo belaisviais, pasidavimo procedūrą niekšiškai nutraukė rusų karys. Tai turi būti parodyta viešai, rusai apgavo ukrainiečius, o mūsų kovotojai gali žūti, manydami, kad žmonės pasidavė, tai yra tiesioginis NATO šalyse aprašytų pasidavimo procedūrų pažeidimas.

3. Įsteigti Rusijos karo belaisvių teisių komisaro pareigas Ukrainos gynybos ministerijoje, kuris rengtų vaizdo įrašus apie saugaus pasidavimo taisykles, kontaktinius numerius ir paštą deryboms dėl perdavimo, pažymą mobilizuotiems, kaip išvengti siuntimo į frontą, kitą naudingą informaciją, kaip išgyventi Ukrainoje. Atmintinė ir kontaktai artimiesiems, kur kreiptis dingus rusams fronte. Ukrainiečiams reikia gyvų rusų, reikia papildyti mainų fondą, mums neįdomu šaudyti belaisvius. Rusai turi matyti, kad sąžiningo, neprovokuoto pasidavimo galimybė suteikia jiems gyvybę ir garantuotus mainus Rusijai“.

 

Kaip žinia, internete nutekėjo filmuota medžiaga, kurioje užfiksuoti keli rusai, pasiduodantys Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariams. Tačiau vienas iš okupantų, apsimetęs belaisviu, atidengė ugnį į kariuomenės karius. Visi rusai buvo sunaikinti. Okupantai pradėjo Ukrainos kariuomenės kaltinimų dėl pasidavimo tvarkos pažeidimo bangą.

 

Ministro Pirmininko pavaduotoja europinės ir euroatlantinės integracijos klausimais Olga Stefanišyna sakė, kad Ukraina tiria vaizdo įrašą, kuriame, anot Kremliaus propagandistų, neva matyti, kaip šaudomi pasiduodantys Rusijos okupantai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(96)
(3)
(93)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: