[Žinios trumpai] APEC įvyko labai sėkmingos JAV ir Kinijos derybos, Maskvai išsiųstas signalas apie karo nutraukimą  ()

Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono lyderiai pasmerkė Rusijos pradėtą ​​karą prieš Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Azijos ir Ramiojo vandenyno ekonominio bendradarbiavimo (APEC) viršūnių susitikimas baigėsi pasirašyta deklaracija, griežtai smerkiančia Rusijos agresiją prieš Ukrainą. Kremliui buvo pasiųsta aiški žinia apie būtinybę baigti karą.

Dokumentas buvo paskelbtas oficialioje organizacijos svetainėje.

APEC - tai 21 šalis, įskaitant JAV, Kiniją ir Rusiją. Dauguma dalyvaujančių šalių pasmerkė Rusijos agresiją prieš Ukrainą. Tačiau, įsikišus Maskvai, galutiniame dokumente buvo paminėti „skirtingi požiūriai“ į šį karą.

Deklaracijoje pažymima, kad APEC forumas skirtas ne konfliktų sprendimui, o ekonominiams ryšiams regione stiprinti. Kartu buvo pabrėžta, kad Kremliaus paleistas karas kenkia visam pasauliui. Visų pirma, tai sukelia milžiniškas žmonių kančias, taip pat griauna pasaulio ekonomiką: sumažina aprūpinimo maistu saugumą, padidina finansinę riziką, nutraukia tiekimo grandines ir paaštrina infliacijos procesus.

 

Akivaizdu, kad Maskvai buvo išsiųstas signalas apie būtinybę greitai nutraukti agresiją.

Svarbu pažymėti, kad JAV viceprezidentė Camilla Harris šiame forume susitiko su Kinijos lyderiu Xi Jinpingu. Ir, sprendžiant iš abiejų pusių atsiliepimų, derybos buvo labai sėkmingos. Pekinas ir Vašingtonas patvirtino ketinimą išspręsti savo nesutarimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(64)
(1)
(63)

Komentarai ()

Susijusios žymos: