Totali panika: propagandiniai kanalai masiškai praneša apie slaptą Putino įsakymą - tai visiškai pribaigs rusų armiją  (1)

Rusijos okupacinės valdžios pareigūnai ir karinė vadovybė baiminasi tolesnių Ukrainos pajėgų kontrpuolimo Pietų Ukrainoje veiksmų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos propagandiniai kanalai masiškai praneša apie pasirengimą visuotinei mobilizacijai Rusijos Federacijoje. Diktatorius Putinas ruošia naujametinę „dovaną“ savo gyventojams. Vienais duomenimis, bendras rusų šaukimas į kariuomenę prasidės 2023 metų sausį, kitais – jau šių metų gruodį.

Karo studijų institutas (ISW) į tokius Kremliaus planus sureagavo naujoje analizėje.

Ekspertai mano, kad kita mobilizacijos banga lems dar prastesnę mokymo kokybę ne tik „mobikams“, bet ir šauktiniams, nes jie konkuruos dėl nepakankamo skaičiaus „mokymo“ vietų. Tai visiškai pribaigs visą „antrąją pasaulio armiją“.

„Kita mobilizacijos banga artimiausiais mėnesiais tik pablogins padėtį ir bendrą Rusijos karių, kurie bus dislokuoti Ukrainos fronte, kokybę“, – teigiama analizėje.

Kitos JAV ekspertų išvados: 

  • Okupacijos pareigūnai ir Rusijos karinė vadovybė panikuoja dėl numatomų tolesnių Ukrainos kontrpuolimų pietuose;
  • Agresorė šalis ir toliau susiduria su itin žema karių morale ir prasta drausme, vykstant vidinei liaudies reakcijai į V. Putino paskelbtą dalinę mobilizaciją;
  • Okupantai užgrobtoje Ukrainos teritorijoje susiduria su didelėmis problemomis gydant sužeistuosius. Jie turėjo atsivežti rusų gydytojus ir medikus, nes ukrainiečiai atsisakė teikti medicinos paslaugas rusų kariams;
  • Pseudoautoritetai toliau stiprina filtravimo priemones Rusijos okupuotose Ukrainos teritorijose.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(97)
(0)
(97)

Komentarai (1)