[Žinios trumpai] Tai būtų katastrofa! Luhanskas ar Doneckas gali palaidoti Rusiją - Kremlius sugriūtų kaip kortų namelis  ()

Karas gali automatiškai baigtis okupantams netekus politiškai reikšmingo didelio miesto.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prezidento patarėjas Mychailo Podoliakas įvardino galimą karo veiksmų Ukrainoje pabaigos variantą. Jis sako, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos nebūtinai pasieks pergalę vien karinėmis priemonėmis. Užpuolikams gali pakakti netekti vieno iš didžiųjų miestų – tai gali būti Doneckas ar Luganskas, kurie jau 8 metus kontroliuojami Rusijos.

„Galbūt viskas atrodys šiek tiek kitaip. Pavyzdžiui, galime žengti į priekį Luhansko ar Donecko srityje arba susigrąžinti didelio miesto, kuris daugiau nei aštuonerius metus buvo Rusijos okupacijoje, kontrolę. Pavyzdžiui, Luhansko. Tai pradės negrįžtamus procesus politinio elito sluoksniuose, taip pat Rusijos visuomenėje. Šiuo atveju karo pabaiga ateis prieš teritorijų išlaisvinimą karinėmis priemonėmis. Ir jie tikrai bus išlaisvinti, nes Rusija jau pralaimėjo.“, - paaiškino Podoliakas.

 

Be to, jis atkreipė dėmesį į tai, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos vykdo puolamąsias operacijas ir karinėmis pajėgomis efektyviai stumia priešą.

(93)
(0)
(93)

Komentarai ()

Susijusios žymos: