[Žinios trumpai] Ukrainoje drebinantis įvykis - skelbiama, kad žuvo „vidaus reikalų ministerijos vadovas“  (3)

„Wikipedija" praneša, kad Luhansko separatistas žuvo Snigirevkoje, Mykolajivo srityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai pasirodė žinia apie Igorio Korneto mirtį.  Informacijoje apie „LLR Vidaus reikalų ministerijos vadovo" Igorio Korneto mirtį buvo pateikta su nuoroda į ukrainiečių „Wikipedia" duomenis.

Kaip rašoma elektroninėje enciklopedijoje, 2022 m. lapkričio 8 d. Snigirevkos kaime, būdamas 49 metų, mirė išdavikas Igoris Aleksandrovičius Kornetas, 2014 m. perėjęs į Rusijos pusę ir ėjęs LLR Vidaus reikalų ministerijos vadovo pareigas Mykolajivo srityje.

Šis kaimas nuo 2022 metų kovo mėnesio buvo okupuotas Rusijos, o lapkričio 10 dieną jį išlaisvino Ukrainos kariuomenė. Ką I. Kornetas ten veikė, vis dar nežinoma. Įdomu tai, kad „LLR vidaus reikalų ministerijos" svetainėje yra pranešimas, kad Igoris Kornetas tariamai lapkričio 11 d. perdavė tarnybinio būsto raktus Luhansko srities Lutugino miesto skyriaus darbuotojų šeimoms.

Tačiau vaizdo įrašo iš šio renginio žiūrėti negalėjome – jis tiesiog neatsidaro. Taip pat kol kas nepavyko nustatyti, ar „LLR Vidaus reikalų ministerijos" svetainėje esantis pranešimas apie raktų perdavimą yra tikras ir tiksliai apibūdina lapkričio 11-osios įvykius.

 

Beje, iš kompetentingo šaltinio žinoma, kad paskutinę savaitę Luhanske, įvairiuose renginiuose dalyvavo jo pavaduotojas, o teritorija, kurioje jie vyko, buvo kruopščiai atitverta, „pašaliniai" ten neįleisti.

Svarbu: šiuo metu vis dar tiksliai nėra žinoma, ar informacija apie Igorio Korneto mirtį yra tikra. Korespondentai kreipiasi į teisėsaugos institucijas, kad patvirtintų arba paneigtų „Wikipedijoje" paskelbtą informaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(133)
(4)
(129)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: