[Žinios trumpai] JAV generolas pasiūlė paprasčiausią būdą, kaip galima susigrąžinti Krymą - ginklų neprireiks  ()

Amerikiečių generolas Markas Milley prognozuoja, kad Rusijos Federacija gali pasitraukti iš Krymo dėl „politinio sprendimo“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV generolas mano, kad Krymo išvadavimas karinėmis priemonėmis yra mažai tikėtinas. Jam labiau patinka politinis problemos sprendimas. Jis primena, kad dabar apie 20% Ukrainos teritorijos yra okupuota Rusijos. Interviu CNN Markas Milley pasidalijo savo prognozėmis apie kovą dėl Krymo.

Milley neabejoja, kad tik karinėmis priemonėmis galima išlaisvinti visas tas Ukrainos teritorijas, kurias Rusijos kariuomenė užėmė po 2022 metų vasario 24 dienos. Tačiau su Krymu padėtis visai kitokia. Milli neatmeta, kad „politinis sprendimas dėl pusiasalio bus priimtas ir rusai pasitrauks“.

Kitas Amerikos generolas Benas Hodgesas laikosi kitokios nuomonės. Jo nuomone, su kiekviena diena Krymas tampa vis didesniais spąstais Rusijos Federacijai. Po sprogimo ant Krymo tilto parama Rusijos kariuomenei, įsikūrusiai žemyninės Ukrainos teritorijoje, sumažėjo kelis kartus. Generolas taip pat įsitikinęs, kad jau 2023 metų sausį Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali pradėti kovoti už Krymą.

 

Ukrainoje girdimi garsūs raginimai atsiimti Krymą ginklu. Tai padaryti bus labai sunku, nes per 8 metus Rusija integravo Krymą į savo karines struktūras. Be to, šiuo metu palei Krymo administracines ribas statomi įtvirtinimai, kasami apkasai. Tai, beje, yra savotiškas priminimas statytinių valdžioms Zaporižėje, Chersone ir Donbase - Krymas Rusijoje vis tiek turi kitokį statusą.

(60)
(6)
(54)

Komentarai ()

Susijusios žymos: