[Žinios trumpai] Rusija sugalvojo tikrą niekšybę: ruošiasi papildyti savo kariuomenę ukrainiečiais  ()

Rusija kasdien praranda didžiulį karių skaičių, todėl ieško kuo juos pakeisti. Sklando gandai, kad apie Naujuosius metus Putinas gali skelbti visuotinę mobilizaciją, bet Rusija gali turėti ir žiauresnį sprendimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija planuoja įteisinti Ukrainos piliečių, gyvenančių laikinai okupuotose teritorijose, šaukimą į karo tarnybą. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo teigimu, Rusijoje jau rengiamas atitinkamas įstatymo projektas. Prognozuojama, kad jis įsigalios 2023 metų pavasarį.

Prasidėjus plataus masto invazijai, Rusija į savo gretas kvietė ir ukrainiečius iš okupuotų Donbaso ir Krymo teritorijų. Rusija ukrainiečius tose teritorijose į savo kariuomenę priverstinai šaukia nuo 2014 m. Kiekvienas Ukrainos pilietis, kurį Rusija verčia prisijungti prie savo pajėgų, yra laikomas Rusijos karo nusikaltimo auka. Tuo tarpu savanoriškai prisijungusiems prie Rusijos ginkluotųjų pajėgų ir dalyvavusiems kare prieš Ukrainą gresia iki 15 metų kalėjimo.

Žmonėms iš okupuotų teritorijų patariama vengti šaukimų ir skambučių iš okupacijos „karinės registracijos ir įdarbinimo biurų“. Ukraina pataria vengti šių kontaktų bet kokios priemonėmis, įskaitant telefono numerio keitimą.

 

Ukraina ragina okupuotose teritorijose gyvenančius vyrus vengti šaukimo. Bet jei jie pateks į frontą, jie turėtų skubiai pasiduoti ir paaiškinti, kad yra Ukrainos piliečiai.

(60)
(1)
(59)

Komentarai ()

Susijusios žymos: