Saudo Arabija galingai smogs Rusijai: skelbiama, kas vyksta  (6)

OPEC+ karteliniam susitarimui dėl naftos gavybos mažinimo iškilo pavojus: Saudo Arabija ketina pasitraukti iš šio susitarimo, tikėdamasi apribojimų Rusijos naftai, rašo WSJ.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-22 Saudo Arabija galingai smogs Rusijai: skelbiama, kas vyksta  (6)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija, pajutusi, kad dėl agresijos Ukrainoje gali netekti naftos superpelno, nusprendė derėtis su OPEC dėl gavybos mažinimo, o tai grėsė staigiu kainų augimu.

Tačiau dabar Saudo Arabija ir kitų OPEC kartelio narių atstovai nori, priešingai, padidinti gamybą, kuri, kaip rašo publikacijos autoriai, „galėtų padėti įveikti nesutarimus su Bideno administracija ir išlaikyti energijos srautą tarp naujų bandymų sužlugdyti Rusijos naftos pramonę dėl karo Ukrainoje“.

Pasak WSJ šaltinio iš Rijado delegacijos, dabar neoficialiai kalbama apie gavybos padidinimą iki 500 000 barelių per dieną, tačiau šį klausimą planuojama kelti gruodžio 4 dieną vyksiančiame OPEC+ susitikime.

Šis žingsnis bus atliktas dieną prieš (gruodžio 5 d.), kai Europos Sąjunga ir G7 įves ribojančias priemones Rusijos naftai, „kurios gali išstumti jos tiekimą iš rinkos“.

 

Pabrėžiama, kad bet koks naftos gavybos padidėjimas reikš dalinį labai prieštaringai vertinamo sprendimo sumažinti gavybą 2 mln. barelių per dieną atšaukimą, priimtą spalio mėn. paskutiniame OPEC+ susitikime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(196)
(2)
(193)

Komentarai (6)