„Gerasimovas turi tam tikrų reikalų Ukrainoje“: Rusijos kariuomenė pagaliau susisiekė su NATO  ()

Rusijos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo viršininkas Valerijus Gerasimovas po ilgos tylos atsiliepė į oficialų NATO prašymą užmegzti ryšius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai Tarptautiniame saugumo forume Halifakso mieste paskelbė NATO karinio komiteto vadovas admirolas Robas Baueris, informuoja Censor.NET.

Jis pasakojo, kad prasidėjus plataus masto Rusijos invazijai į Ukrainą, su Gerasimovu bandė susisiekti tris kartus.

„Pirmą kartą jis man pasakė, kad turi tam tikrų reikalų Ukrainoje ir juos išsprendęs grįš prie šio pokalbio. „Trijų dienų“ karas vyksta jau devintą mėnesį, todėl vyko ne pagal planą. Antrą kartą jis visiškai neatsakė, bet neseniai atsiuntė man laišką, kuriame teigiama, kad sutinka su karinio kontakto svarba, tačiau NATO yra konflikto šalis“, – sakė Baueris.

Anot jo, šis laiškas gautas maždaug prieš tris savaites. „Taigi jis yra pasirengęs diskusijoms, tačiau dėl jo turėtume trauktis, o tai neįvyks“, – pabrėžė admirolas.

Jis pridūrė, kad karių kontaktai padeda sumažinti eskalavimo riziką ginkluotų konfliktų metu. „Kai smurtas paaštrėja, vyksta puolimas ir įvyksta koks netyčinis incidentas, įtampą galima greitai sumažinti, jei sutariama, kad įvyko klaida ir veiksmas buvo netyčinis“, – aiškino Baueris.

 

Admirolas kaip pavyzdį paminėjo neseniai Lenkijoje įvykusį raketos sprogimą, pareikalavusį dviejų gyvybių. JAV Jungtinio štabo vadovui generolui Markui Milley nepavyko prisiskambinti Valerijui Gerasimovui po incidento Lenkijoje. „Ar tai reiškia, kad Gerasimovas neturi įgaliojimų pakelti ragelio? Nežinau. Kas šiuo metu atsiliepia telefonu Rusijoje? Tai kelia nerimą“, - sakė Baueris.

(76)
(1)
(75)

Komentarai ()

Susijusios žymos: