[Žinios trumpai] Putinas gali sukurti „milžinišką laiko bombą“  ()

Dmitrijus Kuleba įsitikinęs, kad tiktai Ukrainos pergalė atneš teisingą ir tvarią taiką Europoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jeigu Rusijai bus suteikta pauzė ir įšaldomas karinis konfliktas Ukrainoje, ko dabar siekia Kremlius, tuomet V. Putinas Europos žemyno viduryje sukurs „milžinišką uždelsto veikimo bombą". Europai toks žingsnis būtų strateginė klaida.

Tai pareiškė Ukrainos užsienio reikalų ministerijos vadovas Dmitrijus Kuleba, sakydamas kalbą visos Europos Sąjungos kongreso dalyviams.

Ministras paragino Vakarų partnerius nesiūlyti Ukrainai kompromisų dėl suvereniteto ir teritorinio vientisumo, nes galiausiai tai turės neigiamos įtakos Europos saugumui. Ukrainos diplomatijos vadovas įsitikinęs, kad teisinga ir tvari taika Europoje įmanoma tik tuo atveju, jei Ukraina laimės.

Užsienio reikalų ministras kalbėjo apie Maskvos bandymus destabilizuoti situaciją ne tik Europoje, bet ir kituose pasaulio regionuose. Tam Rusijos pusė griebiasi branduolinio šantažo ir kitokio pobūdžio grasinimų. Ministras paragino partnerius nepasiduoti Rusijos gąsdinimams ir kartu su Kyjivu siekti pagrindinio tikslo – Ukrainos pergalės. Toks tikslas yra pasiekiamas, tai parodė Ukrainos kariuomenės sėkmė Charkivo ir Chersono srityse.

 

Užsienio reikalų ministerijos vadovas pažymėjo, kad Kremlius visada atsitraukdavo, kai europiečiai demonstruodavo jėgą, vienybę ir principų laikymąsi. „Pagrindinis uždavinys turėtų būti artėjimas prie Ukrainos pergalės, o ne pirmalaikių taikos sutarčių su Rusijos Federacija paieška”, – baigė ministras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(2)
(32)

Komentarai ()