„The Guardian“ skelbia kraupų tyrimą, kur Chersone dingo žuvę rusų kariai: vietinius gyventojus tiesiog pykino  ()

Miesto gyventojai pasakojo, kad matė į sąvartyną važiuojančius sunkvežimius su juodais maišais, kurie vėliau buvo sudeginti. Po to į orą pakilo didelis dūmų debesis su degančios mėsos kvapu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Chersono okupacijos metu Rusijos kariuomenė vietiniame sąvartyne išmetė ir sudegino savo žuvusių bendražygių kūnus. Apie tai interviu „The Guardian“ pasakojo išlaisvinto regiono centro gyventojai.

Anot jų, vasarą jiems buvo uždrausta artintis prie sąvartyno, jį apsupo okupacinės pajėgos, kad apsaugotų „nuo pašalinių akių“. Chersono gyventojai praneša, kad matė prie sąvartyno artėjančius atvirus rusų sunkvežimius su juodais maišais, kurie vėliau buvo padegti. Po to į orą pakilo didelis dūmų debesis su siaubingu degančios mėsos kvapu.

„Kai užuodžiau tuos dūmus, man pasidarė bloga... Dvokė degančiais plaukais. O dūmai buvo tokie tiršti, kad šalia esančio pastato nesimatė“, – pasakojo netoli sąvartyno gyvenanti 60 metų moteris.

Gyventojai mano, kad taip rusai vasaros dienomis atsikratė savo kovos brolių, žuvusių per įnirtingus mūšius su Ukrainos kariuomene, lavonais.

„Kiekvieną kartą, kai mūsų kariuomenė ten šaudydavo į rusus, palaikus išveždavo į sąvartyną ir sudegindavo“, – pasakoja Chersono gyventojas.

45 metų Svitlana, kuri kartu su vyru Oleksandru jau ne vienerius metus savo sunkvežimiu veža šiukšles į sąvartyną, pasakojo, kad prie įvažiavimo buvo įrengta rusų kelio užtvara.

„Kažkaip su vyru atėjome netinkamu laiku. Atvažiavome čia, kol jie darė savo „verslą“ ir stipriai smogė vyrui lazda į veidą. Palaikų nemačiau, užkasė viską, kas liko“, - ji pasakė.

 

Sąvartyno darbuotojai pranešė, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos pasirinko vietą izoliuotoje sąvartyno pusėje. Dabar saugumo sumetimais ten patekti neįmanoma.

Leidinyje pažymima, kad dešimtys Chersono gyventojų patvirtino istoriją apie žuvusių rusų karių palaidojimą ir sudeginimą vietiniame sąvartyne. Tačiau Ukrainos valdžia teigė negalinti komentuoti.

„Mūsų nedomina priešo laidojimas. Mus domina ukrainiečių, kurie buvo kankinami, nužudyti ir palaidoti masinėse kapavietėse čia, Chersono regione, palaikai“, – sakė neįvardytas Chersono pareigūnas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(70)
(0)
(70)

Komentarai ()