[ŽT] Ar išliks NATO? Vyksta neoficialios diskusijos. Ką skelbia NYT

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2024-02-05 10:18
Tai ašku, kad tokius klausimus reikia spęsti nelaukiant JAV rinkimų rezuktatų - kokia NATO strategija būtų be JAV. Respublikonai-pusė valdžios- beveik visiškai pavaldūs Trumpui. Beiveik pusė piliečių remia Trumpą. Surengs referendumą ir rednekai nubalsuos, kad NATO yra „per brangu“, „gana ginti Europą už mūsų pinigus, tegul ginasi patys“, visi daugiau uzdirbzim, nes daugiau pinigų liks JAV ekonomikoje. Rednekus gi visaip galima apgaut, nes jie patys nemąsto.
bahuriux 2024-02-05 18:14
Kai Jungtinėms Valstijoms reikês išsiaiškinti dėl Taivano, artimūjų rytų ir panašių dalykų jie irgi liks vieni, Europai bus "perbrangu" kištis į konfliktus, ar kitaip remti demokratijas rytuose. O šiaip Europai reikia susivienyti (išskyrus 5 koloną) ir prisigaminti masinio naikinimo ginklų (net nebūtinai branduolinių, geriau netgi priešingai), daug kartų daugiau nei yra dabar. Tokie ginklai gali būti orbitiniai/suborbitiniai kinetiniai palei naikinimo galią prilygstantys ir net galingesni už branduolinius, dronų spiečiai su DI pagalba, šiaip visokių karinių robotų, na žinoma ir įprastos (išmanios/taiklios) ginkluotės reikia daug kartų daugiau nei yra dabar. Žodžiu kad kariams nereikėtu eiti į mėsos šturmus ir kad nebūtu priešui jokių net teorinių galimybių įsiveržti į ES. Ir aišku gynybiniai įtvirtinimai jau turėjo būti padaryti prieš metus nuo Norvegijos iki Rumunijos.
donatasv 2024-02-05 19:06
Trumpas jau praeitą kadenciją bandė išstot iš nato ir kas jam gavosi? Buvo pasodintas ant šiknos ir kniaukė kai katukas vajė Europa neinvestuoja į gynybą. Užteko pajust grėsmę Europai ir prašau visi pradėjo kelti investicijas gynybai. Vokietis 200b skirt pažadėjo, lenkas 150b man rodos. Tai bus dvigubai daugiau nei numatomas priešas kadanors sugebės skirt. Norėjo iškrutint Europą trumpas galės dabar tvarkytis su išaugusiu Europos ego kai europa iš JAV vasalo pataps pati sau bosu. Ruskelis tuo tarpu grims gilyn į priklausomybę nuo kino. Nebus didelės tragedijos jei neliks nato bent jau Europai šiuo metu. Iš nato reikia daryt viso pasaulio demokratinių šalių susivienijimą, kad autoritarai sugebėtų lot bet ne daugiau matydami prieš ką reiks kovot.
cave_dweller 2024-02-06 11:12
Vien dėl šios priežastie tryda, kad JAV išstos iš NATO ir lieka tryda, bei demokratų gąsdinimu neesamais baubais. Bidonui šikna dega, reitinguose atsilieka nuo Trump. Belieka imtis gąsdinimo taktikos. Kaip smagu stebėti tą beviltišką demokratų nevilties cypimą
Benediktas 2024-02-06 11:28
Jei ES ruošis iš anksto tokiam variantui - tai nėra beviltiškumas, o racionalumas. O jei Trumpo neišrinks, tai bus dviguba nauda. O jei tikėsis, kad prie Trumpo Amerika padės - tai gali gautis š ant pagaliuko. Tai žinoma - dabar demokratijos užsiaugino lašinius ant sofkutės, pinigaais apsikasė, o kur ginklai padėti ir kaip kariauti - pamiršo. Ateis barbarai iš rytų ir viską paims. Vakarams po truputį pradeda ateiti supratimas ir dėl naujos realybės dreba kojos, nes nesiruošė tokiam scenarijui. Galvojo kad kels babkes prekiaudami su rytų diktatoriais ir viskas isliks kaip yra - patys visada valdys padeti. O rytams pinigu jau nereikia - reikia pasaulinės valdžios, kita sistema nori pasaulio Admin teisių. Čia nėra tik kažkoks Rusijos karas su Ukraina.
Dannas3 2024-02-06 12:49
Nieko jis nebande, tik buvo kalbama kad antroj kadencijoj butu pradejes krutint reikalus del isstojimo. Cia jo buvusio padejejo Boltono nulykinta informacija, kad trumpas buvo uzsimines apie tokia galimybe, bet tik asmenisniuose pokalbiuose uz uzdaru duru. Bet viesai trumpas tikrai nepamenu, kad butu bent uzsimines apie isstojima.
HardAxe 2024-02-06 16:20
JAV pasitraukus iš NATO (grynai hipotetiškai), pro kur jie skris bombarduoti irano, kur pildysis kuro jų laivai ir lėktuvai? varys tiesiai iki izraelio? sudarinės naujas sutartis (kaži ar yra specialios sutartys karių judėjimui nato narėm, ne nato pagrindu)? nėr viskas taip paprasta