„Mes tai pasakėme ukrainiečiams." Baltieji rūmai skelbia poziciją dėl Zalužno  ()

Skelbiamas pirmas konkretus Baltųjų rūmų atstovo pareiškimas dėl galimo generolo Valerijaus Zalužno atleidimo iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo vado pareigų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai, be abejo, yra suvereni Ukrainos teisė ir Ukrainos prezidento teisė priimti personalo sprendimus, sakė JAV prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sullivanas. Tai pirmas konkretus Baltųjų rūmų atstovo pareiškimas dėl galimo generolo Valerijaus Zalužno atleidimo iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo vado pareigų, kuri skelbia amerikiečių kanalas CBS-News.

Žurnalistas Vašingtono valdžios atstovo paklausė, ar Volodymyro Zelenskio aplinka tikrai informavo Baltuosius rūmus apie planus atleisti generolą Zalužną.

Atsakydamas į klausimą prezidento Joe Bideno patarėjas pabrėžė, kad, net jei tokia informacija yra gauta, personalo sprendimai Kyjive yra išskirtinis, šalies vidaus reikalas.

„Tai nėra kažkas, kur JAV vyriausybė turėtų stumti viena ar kita kryptimi. Taigi mes atsiribojome nuo to. Ir tai, be abejo, yra suvereni Ukrainos teisė ir Ukrainos prezidento teisė priimti personalo sprendimus“, – sakė jis.

„Mes aiškiai pasakėme, kad nedalyvausime priimant šį sprendimą“, – pridūrė jis.

 

Pasak CNN cituojamų ekspertų, dėl Zelenskio ir Zalužno situacijos kilo sumaištis ir  įvyko reikšmingų Ukrainos kariuomenės taktikos pokyčių. Pareigūnai, nežinodami vyriausiojo vado ateities, susilaiko nuo puolamųjų veiksmų.

Taip teigė Ukrainos karys Oleksandras, snaiperių būrio narys. „Esame gilios gynybos režime. Ir mes, ir priešas esame išsekę“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(4)
(25)

Komentarai ()

Susijusios žymos: