Per 3 dienas nepavyko. Gudrybės, išsaugojusios Kyjivą  (1)

Svarbų vaidmenį suvaidino prieštankinės raketų sistemos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot S. Najevo, pirmąjį pilno masto Rusijos invazijos mėnesį svarbų vaidmenį suvaidino prieštankinės raketų sistemos NLAW, JAVELIN ir nešiojamos oro gynybos sistemos, tokios kaip STINGER, kuriomis aprūpino šalys partnerės.

Ukrainos jungtinių ginkluotųjų pajėgų vadas generolas leitenantas Sergejus Najevas papasakojo, kokie veiksniai sutrukdė įsibrovėlių planams 2022 metų vasarį „per tris dienas“ užimti Kyjivą.

Jungtinių pajėgų vadovybė plataus masto invazijos išvakarėse ir pradžioje:

  • nustatė galimo įsiveržimo į Ukrainos teritoriją datą ir laiką, prisidėjusį prie Ukrainos gynybos pajėgų savalaikio pasirengimo atremti agresiją;
  • šių priemonių dėka buvo galima sumažinti nuostolius;
  • buvo vykdomas greitas gynybos pajėgų dislokavimas;
  • priešo veržimasis į Odesą buvo sustabdytas. Šių veiksmų dėka Ukraina išlaikė priėjimą prie Juodosios jūros, o priešas nesugebėjo užimti daugumos Nikolajevo ir Odesos regionų;
  • nebuvo leidžiamas Jungtinių pajėgų grupės apsupimas Rytuose;

Mobiliųjų prieštankinių ugnies grupių kariškiai iš pasalų sunaikino priešo šarvuočių kolonas ir sutrikdė savo dalinių logistikos palaikymą. Mobilios oro gynybos grupės, ginkluotos nešiojamomis priešlėktuvinių raketų sistemomis, naikino orlaivius ir atakos sraigtasparnius, taip pat priešo kariuomenę ore.

 

„Mūsų suformuotos mobiliosios ugnies grupės yra aprūpintos modernia ginkluote ir apmokytos pataikyti į taikinius didžiausiu leistinu atstumu. Vadovaujant mūsų specialistams, buvo nutiesta ilgalaikė gynybos linija“, – pažymėjo S. Najevas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(65)
(4)
(61)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: