„Budanovo „sankcijos“ veiksmingesnės nei Bideno sankcijos.“ Ukraina smogia Rusijai  ()

Rusija turi daugiau išteklių, todėl kariauti su ja „simetriškai“ nėra išeitis. Tačiau Ukraina rado naujų būdų kovoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs bataliono „Aidar“ kuopos vadas, Ukrainos antiteroristinės operacijos veteranas Jevgenijus Dikij pažymi, kad Ukraina ieško priešo „skausmingų taškų“, smūgiai į kuriuos turės didelį poveikį. Tai Dikij sakė interviu „YouTube“ kanalui „Sejčas“.

Pasak veterano, šis atvejis neabejotinai turės įtakos okupantams: „Jie įpratę manyti, kad užnugaryje galima jaustis laisvai ir ramiai. Čia, oi, pasirodo, ne visai taip.“

Kartu jis pabrėžė, kad Ukraina jau nustatė kelias rusų „silpnąsias vietas“ ir į jas smogia.

Mes apskritai dabar labai uoliai zonduojame, kokios yra silpnosios, kritinės Rusijos imperijos grandys. Ieškome būtent tų skaudžių vietų, smūgiai į kurias turės neproporcingai didelį poveikį“, – sakė J. Dikij.

Jis pažymėjo, kad Rusija turi daugiau išteklių, todėl kovoti su ja „simetriškai“ nėra galimybės.

„Turime ieškoti asimetrinių būdų, kai smūgis į vieną konkretų tašką paralyžiuoja „kūną“. Kaip karatė filmuose, kur mažas smulkus karatistas pirštu pataiko į reikiamą tašką, ir didelis grobuonis paralyžiuojamas. Taigi ieškome atitinkamų taškų šiame rusiškame „kuilyje“, – sakė analitikas.

 

Pasak jo, Ukrainos smūgiai jų naftos ir dujų objektams yra iš tos pačios serijos.

Mes radome kritinį tašką. Mums nusibodo, kad rusai karo metu ir toliau uždirba didžiulius pinigus iš naftos eksporto ir naudoja juos tolesniam karo finansavimui. Deja, civilizuotos sankcijos nepakankamai veiksmingos, nes prie jų neprisijungė vadinamieji pasaulio pietūs. Tai trečiojo pasaulio šalys, kurios ekonomiškai išaugo ir perka Rusijos naftą. Dėl to paaiškėjo, kad dėl naftos kainų šuolio Rusija per dvejus karo metus uždirbo beveik tiek pat, kiek per taikius metus iki sankcijų. Mums tai atsibodo. Nusprendėme, kad įvesime savo sankcijas, kad Budanovo sankcijos gali būti daug veiksmingesnės nei Bideno sankcijos. Pasirodė, kad taip“, – pažymėjo Dikij.

 

Jis pabrėžė, kad rusai neturi daug taškų, kuriuose būtų galima eksportuoti naftą.

„Mes jau beveik su pirmaisiais smūgiais beveik trečdaliu sugriovėme jų naftos eksportą. Ir, tinkamai cituojant orkų žodžius, „ir tai mes dar net nepradėjome“. Iš tikrųjų mes tik bandėme tai daryti“, – komentavo veteranas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(72)
(2)
(70)

Komentarai ()

Susijusios žymos: