[ŽT] Precedento neturintis įvykis! „Rusų pozicijas puola kovinis robotas...“ (Video)  (1)

Oro dronai padeda rasti ir pataikyti į taikinius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmą kartą istorijoje Ukrainos kovinis robotas, valdomas iš oro, sunaikino Rusijos pozicijas. Ukrainos nacionalinės gvardijos 4-osios „Rubež“ brigados „Kara Nebesnaja“ dronų įgulos vadas Andrejus Očenašas „24 kanalui“ pasakojo apie precedento pasaulyje neturinčią operaciją.

Anot jo, būrys paleidžia antžeminius robotus su bokšteliais, kurie šaudo į užpuolikus, kol operatoriai yra saugūs. Oro dronai padeda rasti ir pataikyti į taikinius.

A. Otčenašas pažymėjo, kad aviacijos dronui atliekant žvalgybą ir kontrolę, antžeminis dronas su sumontuotu bokšteliu įveikė Rusijos okupantų pozicijas ir sunaikino personalą. Bokštelis yra laikinas įrenginys, skirtas pritvirtinti ginklą ar kulkosvaidį. Mechanizmas užtikrina horizontalų arba vertikalų pabūklo judėjimą ir sektorinę arba apskritiminę ugnį.

 

„Neseniai pirmą kartą istorijoje įvyko operacija, kurios metu kariai iš oro pakoregavo nepilotuojamą antžeminį droną naikinant Rusijos personalą. To niekada nėra buvę karinių reikalų istorijoje“, – sakė Ukrainos nacionalinės gvardijos „Kara Nebesnaja“ 4-osios brigados „Rubež“ dronų įgulos vadas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(73)
(0)
(73)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: