Darbas kartu su „Javelin“. 40 vienetų. Neįtikėtina, ką padarė Ukrainos kariai! (Video)  ()

Kovotojas šaukiniu Gagauzas naudoja „Javelin“ paleidimo įrenginį su naktinio matymo sistema, o jo kovos brolis greitai paduoda sviedinius. Kariškiai dažnai atlieka užduotis pilkojoje zonoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip ir kituose karuose, per 23 Rusijos invazijos mėnesius sėkmingiausi ir sumaniausi ginkluotųjų pajėgų kovotojai padarė neproporcingai daug sėkmingų išpuolių. Tai praneša „Forbes“.

Pasak istoriko Mike'o Spike'o, Antrojo pasaulinio karo oro mūšiuose 40 % visų sėkmingų atakų turėtų būti priskirta 5 % labiausiai patyrusiems kariams.

79-osios oro desanto šturmo brigados raketų operatorius šaukiniu Gagauzas dviejų žmonių komandoje su prieštankinėmis raketomis „Javelin“ sunaikino daugiau nei 40 Rusijos tankų, šarvuočių ir inžinerinių mašinų, dar 20 apgadino. Visa tai – vienoje fronto atkarpoje Vuhledaro rajone.

„Savo darbą atlieku efektyviai“, – sakė jis interviu, kurį paskelbė estų „Wartranslated“.

Tai viena iš kelių „Javelin“ grupių 79-ojoje brigadoje, kuri savo ruožtu yra viena iš maždaug šimto Ukrainos sausumos pajėgų brigadų.

 

 

Šios brigados gavo tūkstančius „Javelin“ už 80 000 USD. Jų raketos smogė priešo transporto priemonėms daugiau nei dviejų kilometrų atstumu – tam yra infraraudonųjų spindulių nukreipimo kovinė galvutė ir šarvus perverianti galvutė. Jungtinės Valstijos Ukrainai suteikė 10 000 „Javelin“, kurie jau sunaikino tūkstančius tankų, kovinių mašinų ir kitos technikos iš 14 000, kurių Rusija prarado Ukrainoje.

 

Visai gali būti, kad tam tikras procentas sunaikintos technikos priklauso tik vienam Gagauzui ir jo komandos draugams.

„Liepė ruoštis, pasirinkti taikinį, paleisti. Paleidau, buvo smūgis, na, o po to jaudulys atėjo“, – sakė jis.

 

Jis tikriausiai sunaikina bent vieną rusų tanką ar kovinę mašiną kiekvieną savaitę, kai yra kovos pozicijose.

„Mes visada dirbame poromis, – aiškino karys. – Ir dažniausiai pilkojoje zonoje – tarp rusų ir ukrainiečių pozicijų. Esant reikalui, sako jis, pakeičia pozicijas, kad geriau matytų puolančius rusus“.

Gagauzas naudoja „Javelin“ paleidimo įrenginį su naktinio matymo sistema. Jo komandos draugas paduoda sviedinius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(64)
(0)
(64)

Komentarai ()