„Avdijivka šturmuojama ne todėl, kad ji reikalinga. Ne.“ Nevzorovas skelbia tikrąją priežastį  ()

„Kiekvienas, kuris po metų narstys Avdijivkos mūšį, neabejotinai bus sukrėstas puolančios pusės išsigimimo ir gynėjų didvyriškumo.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų žurnalistas Aleksandras Nevzorovas rašo apie artėjančius rinkimus Rusijoje ir „Avdijivkos paėmimą“ bet kokia kaina.

Putino rinkimai trigubai padidino Rusijos aukų skaičių ir bendrą kovų intensyvumą. Šoigu turi, kaip pudelio šlepetes, į rinkimus atsinešti „Avdijivkos paėmimą“. Bet kokia kaina. Nuostoliai nesvarbu.

Kremliaus diktatorius turi pasirodyti rinkėjams su pergalės laurų vainiku.

Prieigos prie Avdijivkos jau seniai tapo didžiule masine kapaviete. Tačiau dabar rusai vietovę kloja nauju lavonų kilimu.

Kremliaus analitikai tai „išsprendė“: rūkstantys Ukrainos miestelio griuvėsiai, dešimtys tūkstančių sutraiškytų ir apanglėjusių lavonų yra geriausia Putino rinkimų reklama. Visose balsavimo apylinkėse balsadėžės turi nusilenkti prieš pašėlusį lavonų karalių.

Avdijivka šturmuojama ne todėl, kad ji „reikalinga“ ar turi kokią nors karinę reikšmę. Ne. Tiesiog tai yra vienintelis ir paskutinis dalykas, kurį mirusiųjų armija gali „paimti“.

Ši „pergalė“ bus pristatyta kaip didžiausias karinis laimėjimas, Rusijos pragaro jėgų triumfas. Žmones turėtų tai užkabinti. Į vargšą Avdijivką vis plūs naujos ir šviežios divizijos. Kovos – pasiutusios. Jie lipa per savo bendražygių lavonus, „pirmyn į putinizmo pergalę“.

 

Už tai brangiai moka ir Ukrainos ginkluotosios pajėgos. Pirmą kartą po daugelio savaičių įrangos ir personalo nuostoliai buvo beveik vienodi.

Į Rostovą keliauja nesuskaičiuojama daugybė karstų. Tačiau trys ketvirtadaliai rusų žuvusiųjų lieka laukuose ir apkasuose. Nuostolių jau niekas neskaičiuoja. Lavonų tiek daug, kad jie prarado bet kokią prasmę. Ir visa tai tik tam, kad Putinas, nusimovęs kelnes „prieš apstulbusius studentus“, galėtų pasigirti užėmęs „kvartalą“.

Kiekvienas, kuris po metų narstys Avdijivkos mūšį, neabejotinai bus sukrėstas puolančios pusės išsigimimo ir gynėjų didvyriškumo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(101)
(6)
(95)

Komentarai ()

Susijusios žymos: