„P07 greitkelis. Smogė 26-ojo ir 12-ojo tankų pulkai.“ Bandoma apsupti Ukrainos armiją  ()

Putino armijai pavyko šiek tiek pajudėti į šiaurės vakarus nuo Kupjansko ir į vakarus nuo Kreminos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Putino armijai pavyko šiek tiek pajudėti į šiaurės vakarus nuo Kupjansko ir į vakarus nuo Kreminos. Vasario 4 d. geolokacijos medžiaga parodė Rusijos ginkluotųjų pajėgų judėjimą Sinkivkos ir Jampolivkos srityse.

ISW analitikai ir Ukrainos karo ekspertas Konstantinas Mašovecas kalbėjo apie situaciją Kupjansko kryptimi.

Poziciniai mūšiai tęsiasi Ternivo, Torskės, Bilohorivkos ir Hryhorivkos srityse.

Mašovecas rašo, kad įsibrovėliai iš 1-osios tankų armijos bandė apsupti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas, ginančias greitkelį P07 Svatovas-Kremina. Jų bandymas nepavyko, tačiau Putino kariuomenė neketina trauktis ir ruošiasi naujam puolimui.

Linijoje Kyslivka-Kotliarivka įsibrovėliai iš 26-ojo ir 12-ojo tankų pulkų bandė prasiveržti pro Ukrainos ginkluotųjų pajėgų gynybą. Tai leistų priešo kariams iš 1-ojo tankų pulko ir 15-ojo motorizuoto pulko taktiškai apsupti Ukrainos gynėjus Stepovės Novoselivkos srityje. Galutinis okupacinės kariuomenės tikslas – kuo toliau nuo P07 greitkelio išstumti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas.

Karinės operacijos metu 12-ajam tankų pulkui nepavyko prasibrauti per liniją Kyslivka-Kotliarivka iš pietų, o 26-asis tankų pulkas prarado pagreitį ir nesugebėjo apsupti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų iš šiaurės, tačiau įsibrovėliai neatsisako bandymų apsupti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas Stepovės Novoselivkos srityje. Tuo tikslu jie sustiprino 12-ąjį tankų pulką 4-osios tankų divizijos daliniais.

 

Tuo tarpu „LLR“ okupacinė valdžia pripažino, kad Lysyčanske po HIMARS smūgių pas Kobzoną išvyko „nepaprastųjų situacijų ministerijos vadovas“ Aleksejus Potelešenko. Iš viso, įtariama, žuvo 28 okupantai, daugiausia – „LLR“ pareigūnai, prokurorai ir teisėsaugos pareigūnai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(159)
(13)
(146)

Komentarai ()

Susijusios žymos: