[ŽT] Tai rimta. Lenkijos pozicija keičiasi. „Gali numušti Rusijos raketas.“ Kas vyksta  ()

Vasario 7-osios rytą viena iš Rusijos sparnuotųjų raketų artėjo prie sienos su Lenkija.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-09 [ŽT] Tai rimta. Lenkijos pozicija keičiasi. „Gali numušti Rusijos raketas.“ Kas vyksta  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos arsenale esančios oro gynybos sistemos „Patriot“ ir naikintuvai F-16 gali numušti Rusijos raketas, kurias Rusija paleidžia į Ukrainą, sakė Ukrainos mokslinių tyrimų centro „Defence Express“ direktorius Serhijus Zgurecas.

Jis priminė, kad, vasario 7-osios rytą, viena sparnuotųjų raketų priartėjo prie sienos su Lenkija, tada pasisuko 180 laipsnių kampu ir pajudėjo link Vakarų Ukrainos.

„Norėdama atremti šią potencialią grėsmę, Lenkija pakėlė savo naikintuvus F-16. Tai yra, Lenkijos vadovybė tokiais atvejais pradeda veikti ryžtingiau... Dabar, kaip matome, naujoji Lenkijos karinė vadovybė jau užima aktyvesnę ir griežtesnę poziciją, užkertant kelią grėsmei pačiai Lenkijai“, – sakė jis.

Eksperto teigimu, Lenkijoje esančios oro gynybos sistemos „Patriot“ iš dalies padengia ir dalį Ukrainos teritorijos, kaip tai sugeba naikintuvai F-16.

 

„Tačiau kol kas Lenkijos vadovybė renkasi labiau subalansuotą strategiją, kad išvengtų šio momento, kai Lenkija pradės numušti Rusijos raketas ir NATO priartės prie tiesioginės konfrontacijos su Rusija“, – pridūrė Zgurecas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(82)
(3)
(79)

Komentarai ()

Susijusios žymos: