[ŽT] Keleivinio lainerio pilotas pamiršo, kaip atsidaro lėktuvo durys – kas nutiko  ()

Dėl šios klaidos skrydis atidėtas trims valandoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Patyrusio „British Airways“ piloto aplaidumas lėmė nemalonų incidentą Hitrou oro uoste, kuris bendrovei kainavo 50 tūkst. svarų. „Airbus A320“ skrydis buvo atidėtas kelioms valandoms prieš pakylant į Rumuniją, nes likus kelioms sekundėms iki pakilimo atsitiktinai suveikė avarinis signalas.

Apie tai rašo „The Sun“.

Pirminiais duomenimis, pilotas pamiršo nuimti apsauginę spyną nuo lėktuvo durų prieš jas atidarydamas, kad galėtų perduoti dokumentus antžeminiam personalui. Dėl šio neatsargumo klaidingai įsijungė saugos sistema, suveikė evakuacijos signalas, kai keleiviai jau buvo prisisegę saugos diržus.

Keleiviai turėjo laukti kelias valandas, kol buvo pakeistas orlaivis ir įgula, o lėktuvas galiausiai pakilo daugiau nei 3 valandomis vėliau nei planuota.

 

„British Airways“ atstovas atsiprašė keleivių ir patikino, kad po inžinierių patikrinimo orlaivis vėl buvo išleistas eksloatacijon.

Šis incidentas kelia klausimų dėl saugos procedūrų laikymosi ir atsargumo net patyrusiems įgulos nariams, pabrėžiant, kaip svarbu prieš kiekvieną pakilimą griežtai laikytis instrukcijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(0)
(7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: