Neįtikėtina. Šimtai profesionalių karių masiškai vyksta kovoti už Ukrainą. Paaiškėjo priežastys  (14)

Kolumbija turi apie 250 tūkstančių karių - Lotynų Amerikoje pagal šį rodiklį ją lenkia tik Brazilija. Ir jie yra patyrę kovose su narkotikų karteliais. Dabar Kolumbijos kariai keliauja padėti Ukrainai gintis. Tik kodėl?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Associated Press“ rašo, kad šimtai Kolumbijos karių vyksta į Ukrainą. Kodėl? Nes čia geros sąlygos ir geras uždarbis.

Šiuo metu Ukraina modernizuoja sistemą, leidžiančią patyrusiems kariams ir savanoriams iš viso pasaulio prisijungti prie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų, teigia Oleksandras Šachuri, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų užsieniečių karių koordinavimo departamento atstovas.

Jau 2022 metų pradžioje, netrukus po Rusijos invazijos, Kyjivas pranešė, kad Ukrainoje yra 20 tūkstančių užsieniečių karių iš 52 šalių. Šiuo metu tokia informacija yra įslaptinta, tačiau Ukrainos valdžia neslepia, kad pasikeitė statistinio užsieniečių kovotojo profilis. Pirmosios savanorių bangos daugiausia buvo iš posovietinių ar angliškai kalbančių šalių. Jie kalbėjo angliškai ir rusiškai, todėl jiems buvo lengviau integruotis į Ukrainos ginkluotąsias pajėgas. Praėjusiais metais Ukraina sukūrė ir ispaniškai kalbančių verbuotojų, instruktorių ir jaunesniųjų karininkų infrastruktūrą, todėl dabar daug ir ispanakalbių.

Kolumbijoje žinios apie verbavimą į Ukrainos kariuomenę daugiausia sklinda per socialinius tinklus - tokius kaip „TikTok“. Ir šimtai Kolumbijos karių ryžtasi tokiai kelionei. Tiesa, didelės jų dalies motyvacija - pinigai.

 

Bazinis kapralo atlyginimas Kolumbijoje yra apie 400 dolerių per mėnesį; patyręs seržantas gali uždirbti iki 900 dolerių. Tuo tarpu Ukrainoje bet kuris karys, nepriklausomai nuo pilietybės, turi teisę į mėnesinį atlyginimą, siekiantį iki 3300 dolerių, priklausomai nuo laipsnio ir tarnybos pobūdžio. Sužeistas karys gali gauti kompensaciją iki 28 660 dolerių, o žuvusiųjų artimieji turi teisę į iki 400 000 dolerių kompensaciją.

Kolumbijos kariai, patyrę mūšiuose su karteliais, atvyksta susitvarkyti finansų. Rusija šaukia, kad Ukraina kariauja su samdiniais, bet atlyginimai užsieniečiams nėra mažesni nei ukrainiečiams. Tuo tarpu Rusija karių ieško kalėjimuose.

(444)
(26)
(418)

Komentarai (14)

Susijusios žymos: